Daugavpils drifta festivālā triumfē Bāriņš un Drevinskis, un dalībnieku rekords!

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Daugavpils kartodromā “Blāzma” ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes sporta pārvaldes atbalstu norisinājās Latvijas un Igaunijas drifta kausa, kā arī Latvijas drifta čempionāta posmi. Street klasē uzvaru šoreiz izcīnīja Raimonds Drevinskis, savukārt Semi Pro ieskaitē pirmā vieta Robertam Bāriņam.

Drifta sacensības Daugavpilī kļuvušas par skaistu tradīciju, jo Latvijas drifts Daugavpilī šoreiz viesojās jau desmito reizi. Jubilejas posmā uz starta stājās ievērojams dalībnieku skaits. Street klasē tika uzstādīts jauns rekords, uz starta izejot 77 pilotiem no Latvijas un Igaunijas, savukārt Semi Pro ieskaitē uz starta stājās 25 dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm.

Daugavpils drifta festivāls šoreiz tika aizvadīts trīs dienu garumā – piektdienā norisinājās treniņi un dažādas aktivitātes pilsētā, sestdienā kvalifikācijas braucieni, savukārt svētdienā abu klašu finālbraucieni. Street kvalifikācijā pirmo vietu ieguva igauņu pilots Kristjan Jarve, aiz sevis atstājot Armandu Šteinbergu un igauni Frank Passer. Fināla cīņās gan abi igauņi piedzīvoja samērā ātru izstāšanos jau TOP 16 kārtā, kamēr Šteinbergam izdevās aizcīnīties līdz TOP 4.

Foto: Publicitātes foto

Tur viņam pretī stājās Raimonds Drevinskis, kurš šoreiz parādīja nedaudz labāku sniegumu un attiecīgi iekļuva finālā. Šteinbergam gan ātri izdevās reabilitēties, cīņā par trešo vietu uzvarot igauni Kirilu Žukovu. Finālā Drevinskim bija jāsacenšas ar iepriekšējā posma uzvarētāju Elviju Kuļijevu. Abi skatītājiem demonstrēja lielisku sniegumu, tomēr šoreiz labāks izrādījās Drevinskis.

Jāatzīmē, ka kopš šīs sezonas sākuma Street klasē tiek aizvadīti arī Street X tandēmu braucieni, kuros piedalās braucēji, kas netiek galvenajā TOP 32, t.i. kas ir kvalificējušies no 33. līdz 64. vietai. Šajos finālbraucienos uzvaru sākotnēji izcīnīja Uģis Jurovs, tomēr tehniskā komisija konstatēja, ka viņam ir neatļauti palielināts stūres leņķis, kā rezultātā viņš no sacensībām tika diskvalificēts. Tādējādi Street X pjedestālu beigās veidoja igaunis Reino Kolk, Roberts Goldmanis un Vitālijs Jurčs.

Foto: Publicitātes foto

Latvijas drifta čempionāta Semi Pro klases kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Jānis Bērziņš, otrajā vietā Dāniels Lācis, savukārt trešais Roberts Bāriņš. Ja Bērziņš un Bāriņš spēja aizcīnīties līdz TOP 4, tad Dānielam Lācim TOP 8 kārtā nācās atzīt igauņa Michael Reiljan pārākumu. Igauņu pilots gan TOP 4 kārtā parūpējās par pamatīgu drāmu, jo cīņā pret Robertu Bāriņu aizdegās viņa automašīna. Tādējādi Bāriņš iekļuva finālā, kur viņu jau gaidīja Jānis Bērziņš.

Cīņa par trešo pozīciju šoreiz izpalika, jo Reiljan nespēja salabot savu automašīnu, līdz ar to trešā vieta šoreiz citam igaunim – Karel Piiroja. Finālā Jānis Bērziņš un Roberts Bāriņš demonstrēja ļoti tuvus un aizraujošus tandēmu braucienus. Otrā brauciena pašos pēdējos metros Bērziņš gan pārāk strauji pietuvojās Bāriņam, izraisot kontaktu un nolaužot sava auto priekšējo kreiso riteni. Tādējādi uzvara šoreiz Bāriņam, savukārt Bērziņam nācās samierināties ar otro pozīciju.

Foto: Publicitātes foto

Daugavpils Drifta festivāls 2022 bija noteikti kas īpašs, neaizmirstams un emociju pārpilns gan braucējiem, gan skatītājiem, un gatavojieties - 2023. gadā drifts būs atpakaļ galvenajā drifta pilsētā vasaras vidū Latvijā - Daugavpilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu