Video un audio ⟩ Paveram priekškaru: kā notiek jauno hokejistu audzināšana?

CopyDraugiem X Whatsapp
"Kurbads" jaunie hokejisti.
"Kurbads" jaunie hokejisti. Foto: HK Kurbads

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 29. sērijā viesojās sporta skolas "Kurbads" direktors Toms Bluks.

Bluks savas hokejista karjeras laikā vairākkārt pierādījis lojalitāti vienam klubam, nemeklējot labākas vai izdevīgākas darbavietas. Viņš septiņas sezonas aizvadīja Ogres ASK komandā, bet vēlāk septiņas sezonas arī "Kurbads" klubā (līdz brīdim, kad komanda izstājās no Latvijas čempionāta).

Aizvadītajā sezonā "Kurbads" piedalījās Igaunijas čempionātā, kur izcīnīja sudraba medaļas. Kaut gan Bluks visu sezonu bija vienības galvenais treneris, piespiedu kārtā četros mačos nācās slidas kājās vilkt arī pašam un doties laukumā.

Viņš gan atzina, ka spēlējošā trenera loma hokejā nav iespējama, jo prāts un ķermenis ir pārņemts ar spēlētāja funkciju pildīšanu.

Pēc karjeras noslēgšanas Bluks strādā par "Kurbada" sporta skolas direktoru, liekot lietā arī savas jauno spēlētāju skološanas iemaņas, ko ieguva darbā ar Rīgas "Dinamo" bērnu komandu.

Sarunā ar Tomu par jauno censoņu audzināšanas niansēm, kuras ir svarīgākās lietas šajā procesā, vai vietējās hokeja skolas strādā pēc vienotiem Latvijas Hokeja federācijas (LHF) norādījumiem, kādam jābūt treneru kolektīvam hokeja skolā.

Protams, neiztikām arī bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 29. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 29. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu