Jonasam piektā vieta Čehijas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass Portugāles "Grand Prix"
Pauls Jonass Portugāles "Grand Prix" Foto: Standing Construct Husqvarna Factory Racing

Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien izcīnīja piekto vietu pasaules čempionāta 13.posma - Čehijas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Uzvaru izcīnīja šveicietis Žeremī Sīvers, kuram sekoja slovēnis Tims Gajsers un spānis Horhe Prado, bet ceturtais bija nīderlandietis Glens Koldenhofs. Aiz Jonasa palika francūzis Maksims Reno.

Sacīkšu abi braucieni tiks aizvadīti svētdien.

Kopvērtējumā pēc 12 posmiem pārliecinošs līderis ar 535 punktiem ir Gajsers, 410 punkti ir Prado, bet 405 punktus sakrājis Sīvers. Jonass ticis pie 278 punktiem un pakāpies uz septīto pozīciju.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

Turpat Loketā norisinās arī Eiropas čempionāta sacensības divtaktu motoru (EMX2T) klasē, kurās sestdien pirmajā braucienā uzvarēja latvietis Toms Macuks, par nedaudz vairāk kā sekundi apsteidzot igauni Meico Vetiku. Gandrīz minūti atpalika austrietis Johanness Kleins.

Tāpat Čehijā notiek sezonas finālsacensības EMX65 un EMX85 klasēs. EMX65 klasē piekto vietu izcīnīja Jēkabs Hudolejs, bet Patriks Cīrulis, Toms Dankerts, Mārtiņš Cīrulis un Artūrs Vinters palika ārpus labāko divdesmitnieka. EMX85 klasē 20. bija Emīls Solovejs, bet ar 38.vietu samierinājās Raivo Laicāns.

Eiropas čempionāta sacensībās otrie braucieni tiks aizvadīti svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu