VID lūdz sākt kriminālvajāšanu par aplokšņu algu izmaksu futbola klubā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde jūlijā Kurzemes tiesu apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu 144 410 eiro apmērā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas 118 033 eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka futbola kluba amatpersona periodā no 2018.janvāra līdz 2020.gada augustam grāmatvedības reģistros nav uzskaitījusi darba algas pilnā apmērā, un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu 144 410 eiro apmērā kluba spēlētājiem neoficiāli izmaksājusi skaidrā naudā, kā arī izvairījusies no nodokļu nomaksas 118 033 eiro apmērā.

Kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu un 218.panta otrajā daļā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā VID informēja, ka dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde jūlijā Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu 9170 eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka futbola kluba amatpersona, laika periodā no 2020.janvāra līdz 2020.gada decembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījusi darba algas pilnā apmērā, un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu 9170 eiro apmērā diviem kluba spēlētājiem neoficiāli izmaksājusi skaidrā naudā.

Latvijas Televīzija (LTV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja, ka neoficiāla informācija liecina, ka kriminālvajāšana sākta par aplokšņu algu izmaksu futbola klubā Daugavpils "Noah Jurmala", kas pagājušajā sezonā startēja futbola virslīgā, taču pērn jūnijā nepildītas finanšu saistības un citi apstākļi liedza tam turpināt dalību turnīrā. VID aģentūrai LETA šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu