Eitons nolemj palikt Fīniksā un noslēdz ilgtermiņa līgumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Deandrē Eitons
Deandrē Eitons Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Fīniksas "Suns" pirmdien spēja panākt vienošanos par ilgtermiņa līguma noslēgšanu ar centra spēlētāju Deandrē Eitonu, kurš palīdzēja klubam sasniegt NBA finālu 2021. gadā.

Eitons, ar kuru "Suns" uzreiz nepagarināja līgumu, pēc kļūšanas par ierobežoti brīvo aģentu saņēma piedāvājumu arī no Indiānas "Pacers", taču nolēma par labu Fīniksas vienībai.

2018. gada drafta pirmais numurs ar "Suns" noslēdza četru gadu līgumu, kura summa sastādīs 133 miljonus ASV dolāru.

"Deandrē ir pienesums komandai abos laukuma galos. Viņš uzlaboja savu sniegumu katru gadu un turpinās to darīt," stāstīja komandas ģenerālmenedžeris Džeimss Džounss.

Iepriekšējā sezonā 23 gadus vecais bahamietis vidēji mačā guva 17,2 punktus un izcīnīja 10,2 atlēkušās bumbas. Viņš realizēja 63,4% metienus no spēles, tajā skaitā 36,8% tālmetienus.

"Esmu priecīgs atstāt brīvā aģenta lomu sev aiz muguras un gatavs sākt strādāt un sacensties ar komandas biedriem par čempiontitulu," teica pats basketbolists.

Eitons kopā ar Devinu Bukeru un Krisu Polu palīdzēja "Suns" komandai pērn sasniegt NBA finālu, bet aizvadītajā sezonā sekmēja vienības uzvaru regulārajā čempionātā un jaunu uzvaru rekordu - 64.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu