Kavendišs: Es zinu, ka atkal uzvarēšu

CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Kavendišs
Marks Kavendišs Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs noliedza baumas par viņa profesionālā sportista karjeras beigām pēc tam, kad viņš tika iekļauts starp "Quick-Step Alpha Vinyl" komandas rezervistiem daudzdienu velobraucienam "Tour de France".

Jau 2020. gadā 37 gadus vecais riteņbraucējs norādīja, ka apsver domu par karjeras noslēgšanu, taču pagājušajā gadā viņam izdevās vairāki atzīstami starti, starp kuriem bija arī četri uzvarēti posmi "Tour de France".

Karjeras laikā Kavendišs ir uzvarējis 34 "Tour de France" posmos individuālajā ieskaitē, atkārtojot leģendārā Beļģijas riteņbraucēja Edija Merksa sasniegto rekordu.

"Es zinu, ka atkal uzvarēšu," riteņbraucējs teica sarunā ar BBC. "Vienīgais, ko nožēloju ir tas, ka šobrīd biju formā, lai spētu tur ["Tour de France"] uzvarēt. Esmu gandrīz savā labākajā formā pēdējo desmit gadu laikā. Nesaskatu iespēju aiziet no sporta, kamēr jūtu, ka varu uzvarēt."

"Tour de France" velobraucienā, kurā sacenšas arī Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") un Krists Neilands ("Israel - Premier Tech"), jāmēro 21 posms, uzvarētāju šogad noskaidrojot 24. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu