Toms Macuks kļuvis par Eiropas čempionu motokrosā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar Ventspils kluba “Rodeo MX” braucēja Toma Macuka uzvaru noslēdzies Eiropas čempionāts motokrosā EMX2T klasē, kas divu dienu garumā risinājās Loketas trasē Čehijā.

Sestdien brīvajos treniņbraucienos Macuks ierindojās tikai 32. pozīcijā, bet kvalifikācijā uzrādīja jau ceturto labāko apļa laiku, kas latviešu sportistam nodrošināja relatīvi labāku vietu pie starta barjeras.

Pirmajā braucienā Tomam Macukam padevās starts, un pirmos piecus apļus viņš bija trešais līdz neveiksmi piedzīvoja norvēģis Hākons Osterhagens, kas latvietim ļāva pakāpties jau uz otro pozīciju. Brauciena vidū Macuks apdzina arī igauni Meiko Vetiku, finišu sasniedzot kā pirmais. Otrā vieta Vetikam, bet trešais palika austrietis Johaness Kleins.

Otrajā braucienā, kas notika svētdien, Macukam bija salīdzinoši neveiksmīgs starts, bet drīz vien viņš no astotās vietas spēja pakāpties uz piekto, vēlāk tiekot arī līdz ceturtajai pozīcijai, kurā pavadīja vairākus apļus. Septītajā aplī Toms apdzina Jiri Matejecu (Čehija), bet 12. aplī tika garām arī Florianam Helriglam no Austrijas, finišu šķērsojot aiz uzvarētāja H. Osterhagena.

Ņemot vērā, ka pirmais brauciens Osterhagenam (40 p) neizvērsās gana veiksmīgs, divu braucienu summā par Eiropas čempionu tika kronēts Toms Macuks (47 p), kurš norvēģi apsteidza par septiņiem punktiem. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa austrietis J. Kleins (36 p).

“Pirms braukšanas uz Čehiju man sieva prasīja, kāds ir plāns uz sacensībām, tad es teicu, ka braucu pakaļ zeltam, jo man bija bronza un divas sudraba medaļas Eiropas čempionātos, trūka tikai zelta medaļas. Tagad man ir arī zelta medaļa, kuru varēšu mājās nolikt blakus visām pārējām,” prieku par uzvaru Eiropas čempionātā neslēpa Macuks, kurš šobrīd ir sezonas līderis MX2 klasē gan Latvijas, gan Baltijas čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu