Pirmie soļi pretim F-1? Perspektīvais latviešu kartinga pilots Štolcermanis piesaistījis "Ferrari" uzmanību

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" jaunatnes akadēmijas redzeslokā nonācis perspektīvais latviešu kartinga pilots Tomass Štolcermanis.

Latviešu pilots kopā ar vēl četriem jaunajiem censoņiem ir uzaicināts piedalīties "Ferrari" jaunatnes akadēmijas rīkotajā talantu atlases nometnē, kas norisinās slavenās Itālijas komandas bāzes pilsētā Maranello.

"Ferrari" ziņo, ka nometne norisinās pirmdienas līdz trešdienai. Šo dienu laikā atlasītajiem pilotiem būs darba pilnas rokas, jo viņu ikdiena sastāvēs gan no braukšanas Fiorano trasē, gan arī teorijas lekcijā Maranello bāzē.

Teorijas lekcijās jaunie braucēji apgūs zināšanas par pilota ikdienas dzīvi, cīņu ar stresu, autosporta teoriju. Tāpat viņi piedalīsies arī fiziskās sagatavotības treniņos.

Trešdienas izskaņā jaunie piloti tiks pie iespējas sēsties pie F-4 spēkrata un doties Fiorano trasē, kura šogad svin savu 50. jubileju.

"Ferrari" jauno pilotu akadēmija katru gadu rīko talantu atlases nometnes, lai izvērtētu perspektīvākos jaunos braucējus. Nedēļas izskaņā "Ferrari" akadēmijas eksperti paziņos, vai kāds no šogad apskatītajiem dalībniekiem pievienosies slavenās komandas sistēmai.

Savulaik "Ferrari" pilotu akadēmijas dalībnieki bija arī šā brīža F-1 piloti Šarls Leklērs, Miks Šūmahers, Serhio Peress, Lānss Strolls un Guanju Žo. Leklērs gan ir pirmais "Ferrari" akadēmijas pilots, kuram ir izdevies kļūt par galvenās komandas pilna laika braucēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu