Krievijas labākā tenisiste Kasatkina izaicina Putinu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Darja Kasatkina
Darja Kasatkina Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tenisa līdere Darja Kasatkina nesen atklāja, ka ir homoseksuāla un šobrīd ir attiecībās ar sievieti. Tas ne visiem patīk Krievijā, kur visai augstā līmenī ir homofobija.

Kasatkina intervijā blogerim Viktoram Kravčenko atklāja, ka ir lesbiete, kā arī norādīja, ka šobrīd Krievijā ir pārāk daudz tabu tēmu.

Viņa interviju sniedza Barselonā, kur sportiste uzturas un trenējas, lai gatavotos gaidāmajiem turnīriem.

"Vai man ir draudzene? Jā," viņa atzina sarunā ar Kravčenko.

Krievijā par homoseksualitāti daudz publiski nerunā, kuru nu vēl atzīties, ka esi ieinteresēts sava dzimuma cilvēkos. Ļoti daudzās pasaules valstīs, šādi paziņojumi izbrīnu, ažiotāžu nerada, bet Krievijā ir citādi.

Krievijā ir likums, kas nepieļauj mīlestības izpausmi starp diviem viena dzimuma cilvēkiem. Par to var sodīt ar līdz pat aptuveni 12 000 eiro naudas sodu.

25 gadus vecās Kasatkinas "iznākšana no skapja" Krievijā izraisījusi plašas diskusijas, sevišķi jau sociālajos tīklos. Uz tenisisti tiek izdarīts spiediens, bet ir arī tādi, kuri atbalsta tenisistes atzīšanos.

Viņa neizslēdz, ka varētu mainīt sporta pilsonību, lai varētu pilnvērtīgi piedalīties sacensībās. Krievijas tenisisti turnīros startē kā neitrāli atlēti. Tiesa, prestižajā Vimbldonas čempionātā viņiem tika liegta dalība arī šādā statusā. Trīs nedēļas pirms Vimbldonas Kasatkina aizkļuva līdz "Grand Slam" turnīra "French Open" pusfinālam.

Šobrīd Kasatkina ir Krievijas labākā tenisiste, WTA rangā ieņemot 12. pozīciju. 

Kasatkina, atklājot savu homoseksualitāti, jutusies nedaudz satraukta. Krievijas pilsoņiem ko tādu nav pieņemts paziņot, jo tam var būt sekas... Šādi temati publiskajā telpā Krievijā ir tabu. 

"Jauniešiem, kuri saskaras ar visu veidu problēmām publiskajā vidē, ir svarīgi, ka par to runā sportisti vai citas atpazīstamas personas," teica sportiste.

"Es nekad kameras priekšā par to neesmu runājusi tik atklāti. Bet man tas patīk."

Noslēdzot interviju, viņa pauda, ka jūtas atvieglota. 

"Ilgstoši dzīvot skapī ir sarežģīti (..) ir jābūt ar sevi harmonijā. Tas ir vienīgais, kam ir nozīme."

Krievijas tenisistes žests ir solis uz priekšu, rādot piemēru sportistiem gan Krievijā, gan citviet pasaulē. Lai arī viņa saņēmusi lielu nosodījumu, ļoti daudzi Kasatkinai sūtījuši atbalsta vārdus. 

Kremlis un tā saimnieks, kara noziedznieks Vladimirs Putins šādus paziņojumus nekomentē un šādas atzīšanās neuzskata par pieņemamām. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu