Mūze un Palameika pasaules čempionātā cīnīsies par vietu pamatsacensībās

CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: AFP/SCANPIX

Līna Mūze un Madara Palameika trešdien Jūdžinā pasaules vieglatlētikas čempionātā šķēpmešanā cīnīsies par vietu pamatsacensībās.

Palameikai sacensības kvalifikācijas A grupā sāksies ceturtdien plkst. 1.20 pēc Latvijas laika, bet Mūze B grupā startēs plkst. 2.50. Meistarsacīkstes tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Lai kvalificētos finālam, kas notiks sestdien plkst. 4.20, šķēps jāraida vismaz 62,50 metru tālumā vai jātiek labāko divpadsmitniekā.

Mūze šosezon šķēpu metusi 62,88 metru tālumā, kas ir sezonas 12. labākais rezultāts pasaulē, bet Palameika ar 57,99 metriem ir uzrādījusi 56. rezultātu. Vistālāk - 65,73 metru tālumā - šogad šķēpu metusi amerikāniete Megija Melouna.

Madara Palameika
Madara Palameika Foto: EPA/Scanpix

Palaimeika startējusi pēdējos piecos čempionātos, pamatsacensībās tiekot 2011. gadā, kad tika izcīnīta 11. vieta. Mūze planētas meistarsacīkstēs startēs trešo reizi, lūkojot uzlabot 2013. gada čempionāta Maskavā sasniegumu - 14. vietu.

Sacensībām pieteiktas 29 šķēpmetējas.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv šķēpmetēji Mūze, Palameika, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule un soļotājs Arnis Rumbenieks.

No Latvijas sportistiem jau startēja Vaičule, kura 400 metru sprintā nepārvarēja priekšsacīkstes un ieņēma 25. pozīciju.

Kopā ar sportistiem uz čempionātu devušies arī treneri Gints Palameiks, Mārcis Štrobinders, Zigismunds Sirmais un Edvīns Krūms.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz 24. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu