Žagars noslēdzis līgumu ar Lietuvas klubu "Nevežis"

CopyDraugiem X Whatsapp
Arturs Žagars
Arturs Žagars Foto: Edijs Pālens/LETA

Artūrs Žagars ir noslēdzis līgumu ar Lietuvas basketbola klubu Kēdaiņu "Nevežis", trešdien ziņo klubs.

Klubs vēsta, ka 22 gadus vecais latvietis ar pieredzi Spānijas augstākajā līgā (ACB) un Eirokausā Ķēdaiņos ierodas pēc nepilnas sezonas Vācijā, kur tika izīrēts Braunšveigas "Lowen" komandai, lai gūtu spēļu pieredzi.

Vācijas čempionātā latvietis aizvadīja 13 spēles un vidēji laukumā pavadītajās 17 minūtēs atzīmējās ar 7,3 punktiem un 2,7 rezultatīvām piespēlēm.

Žagars Ķēdainos valkās kreklu ar 32. numuru.

Šovasar basketbolistam beidzās ilgtermiņa līgums ar Badalonas "Joventut" organizāciju.

Žagars "Joventut" sastāvā laukumā šosezon devās trīs ULEB Eirokausa spēlēs, kurās caurmērā 15 minūtēs guva 5,7 punktus un divreiz rezultatīvi piespēlēja.

Kopumā ACB, kur Žagars šosezon neaizvadīja nevienu maču, viņš ir piedalījies 42 spēlēs, kurās vidēji astoņās minūtēs guvis 2,5 punktus un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles.

Žagars 2018. gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet aizpērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

Badalonas komandas sistēmā Žagars bija kopš 2017. gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), "Rīga"/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu