"TTT Rīga" klubu pārveidos par biedrību (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola klubs "TTT Riga"
Basketbola klubs "TTT Riga" Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome trešdien atbalstīja basketbola kluba "TTT Rīga" juridiskās formas maiņu no nodibinājuma uz biedrību.

Kā uzsvēruši basketbola kluba pārstāvji, šādas izmaiņas nepieciešamas, pretējā gadījumā vadošajam sieviešu basketbola klubam "TTT Rīga" ir problēmas piesaistīt finansējumu kluba darbības nodrošināšanai.

Kā skaidrots domes deputātiem iesniegtajā informācijā, "TTT Rīga" komandas dalībai FIBA Eirolīgas turnīrā ir nepieciešami 600 000 eiro kā biedru iemaksa basketbola sezonā. Papildu 150 000 eiro ir privātā sektora finansējums. Līdz ar to vienai kluba sezonai nepieciešami 750 000 eiro.

Izveidojot biedrību un paplašinot biedru skaitu, būtu iespējams nepieciešamos 600 000 eiro nodrošināt caur biedru naudas iemaksām, attiecīgi, jo vairāk dibinātāju un biedru, jo mazāka biedru nauda.

Kā iespējamie kluba dibinātāji vai biedri tiek minēti līdzšinējā nodibinājuma veidotāji Rīgas pašvaldība, SIA "Rīgas satiksme", kā arī pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA "Rīgas meži", SIA "Rīgas ūdens" un citas -, kā arī banku sektors.

Tiek norādīts, ka stabils, prognozējams un caurspīdīgs finansējums nodrošināšot "TTT Rīga" attīstību ilgtermiņā un ļaus sasniegt labākus rezultātus, kā arī sasniegt nospraustos mērķus sportā un jaunatnes sistēmas attīstībā.

"TTT Rīga" 2022./2023. gada sezonā nestartēs ne Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā, ne FIBA Eirokausā.

Klubs vairāk nekā gadu mēģinājis panākt, ka tā juridiskais statuss tiek mainīts no nodibinājuma uz biedrību, taču Rīgas dome laikus šādu lēmumu nepieņēma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu