Video ⟩ BMX Eiropas kausa sacensībās Valmierā, iespējams, notikusi krāpšanās (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

BMX treneris Miks Puķītis sarunā ar TV3 raidījumu "900 sekundes" izteicies, ka jūnijā notikušajās Eiropas kausa sacensībās Valmierā, iespējams, notikusi krāpšanās.

Eiropas kausa posmi Valmierā risinājās 25. un 26. jūnijā. Puķītis uzskata, ka pirms viena no braucieniem notikušas manipulācijas ar starta procedūru.

Speciālists norāda, ka viņš tikai pēc sacensībām ticis pie iespējas apskatīt trases videonovērošanas kameru ierakstus, kur viņš pie starta barjeru kontroles ierīces ieraudzījis treneri Ivo Lakuču un viņa audzēkni Kristenu Krīgeru.

"22.30 vakarā trasē ir ieradušies sportists Krīgers un treneris Lakučs un veikuši manipulācijas ar starta barjeru," norādīja Puķītis.

Treneris skaidro, ka pastāv aizdomas tieši par koriģētu starta barjeru krišanas ātrumu: "Tas, ko var ieprogrammēt, ir šo barjeru bremzēšanas ātrums. Respektīvi - jo lielāks milisekunžu skaits tajā taimerī, jo vēlāk šis barjeras krišanas ātrums sāk bremzēties."

Ja manipulācijas ar starta barjeru krišanas ātrumu tik tiešām tika veiktas un par tām zināja tikai Krīgers un Lakučs, tad pārējie sportisti tika nostādīti daudz neizdevīgākā situācijā.

Par notikušo tika iesniegta sūdzība Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF), kur komentārus sniedza arī negodīgajā rīcībā apsūdzētais Lakučs.

Lakučs norādīja uz konkurentu skaudību: "Skaudība, liekulība un divkosība pārņem veselo saprātu."

Lakučs neslēpa, ka videonovērošanas kameras ierakstā tik tiešām ir redzams viņš ar savu audzēkni, bet manipulācijas ar starta barjeru neesot notikušas. Tieši otrādi - viņš savā brīvajā laikā esot pārbaudījis starta barjeru un sagatavojis rezerves pulti, lai pārliecinātos par gludu sacensību norisi.

LRF drīzumā ar šo lietu vērsīsies Starptautiskajā Riteņbraukšanas federācijā (UCI), kurai lēmums būs jāpieņem divu nedēļu laikā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu