Jurģis Kalns: Mums ir iespējas visu labot

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola klubam "Valmiera" UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes mačā ir iespēja labot pirmajā spēlē pieļautās kļūdas, pēc piedzīvotā zaudējuma ceturtdien secināja vienības galvenais treneris Jurģis Kalns.

"Valmiera" ceturtdien Rīgā cieta zaudējumu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē. "Valmiera", kura maču aizvadīja "Daugavas" stadionā Rīgā, ar 1:2 (1:1) atzina Ziemeļmaķedonijas kluba Skopjes "Škendija" pārākumu.

"Duelis sastāv no četriem puslaikiem - tas ir liels pluss šajā turnīrā. Tas spiediens, kas bija sezonas pirmajā mačā pret "Riga", piezagās arī šajā reizē. Teicu ģērbtuvē, ka tas ir normāli tik jaunai komandai. Daudziem tā Eirokausos ir pirmā pieredze. Protams, ka galvās ir spiediens, līdz ar to tāds ir arī kājās. Bija kļūdas, bet tas ir normāli. Pēc spēles ar "Riga" atkopāmies, esmu pārliecināts, ka arī šoreiz tā sanāks. Mums ir iespēja atbildes mačā visu labot," pēcspēles preses konferencē stāstīja Kalns, kurš vilka paralēles ar sezonas pirmo maču virslīgā.

Mača 71. minūtē laukumā devās aizsargs Roberts Veips, kura uzdevums bija stiprināt aizsardzību epizodēs, kad centieniem atspēlēties sekoja "Škendija" pretuzbrukumi.

"Runājām pirms spēles, ka pie jebkāda rezultāta nevajag celt paniku. Varam atspēlēties arī izbraukumā. Viņi ir bīstami pretuzbrukumos un viņiem radās ātrās pārejas pēc mūsu kļūdām komunikācijā. Veips, manuprāt fantastiski iegāja spēle un izskatījās vissvaigākais laukumā," turpināja Kalns.

Produktīvais japāņu pussargs Daisuke Jokota, kurš turpina atlabt pēc traumas, spēlēja tikai otrajā puslaikā.

"Viņš bija plānots vienam puslaikam, kas, iespējams, tāpat bija par daudz. Mūsu mērķis ir viņu atgriezt pēc iespējas labākā formā. Paši redzējāt, ka laukumā nebija tā Jokotas, kādu bijām pieraduši redzēt. Arī svētdien virslīgā viņš nedaudz uzspēlēs, un ceru, ka nākamnedēļ Skopjē būs pavisam cits Daisuke. Viņš pārdzīvo par savu spēli un jau atvainojās. Bija ļoti daudz nevajadzīgu kļūdu," atklāja Kalns.

Valmierieši izšķērdēja pāris labas iespējas gūt vārtus. Pirmajās minūtēs nepaveicās Džibrilam Gejam, bet otrajā puslaikā teicamu momentu neizmantoja Raimonds Krollis.

"Tā ir tā jaunība un spiediens, kuru viņi sev uzliek un pārdeg. Šādās epizodēs vainojams tas, ka nav skaidras galvas. Nedomāju, ka karstums ietekmēja to, ka nevarējām uzvarēt nevienu divcīņu, nevarējām savākt otrās bumbas un nebija pietiekami daudz agresijas. Iespējams, ka šajās dienās izdarījām ko nepareizu fiziskajā sagatavotībā. Man visvairāk žēl par to, ka nebija agresijas un bailīgi bakstījāmies," skaidroja Kalns.

Aizsardzības kreisajā malā maču sāka Emīls Birka, bet otrajā puslaikā viņa vietā laukumā devās Pape Fals, kurš gan puslaika vidū guva traumu.

"Par Emīla un Fala lomām bijām izlēmuši jau pirms spēles ar "Daugavpili". Emīlam ir tas pluss, ka viņam nekad neviens nevar iedot piespēli aiz muguras. Viņš vienmēr ir klāt, ietur distanci un sagaida spēlētāju ar seju pret viņu. Emīls taktiski aizsardzībā, kompaktumā un spēlē viens pret viens ir spēcīgāks par Falu. Taču uzbrukuma darbībās īsti nebijām ar viņu īsti apmierināti, daudz brāķu un nepareizas pozīcijas izvēles," atzīmēja Kalns, atklājot, ka Falam ir izmežģīta potīte.

Atbildes spēle notiks nākamajā nedēļā Skopjē.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu