Vēsturisks sasniegums: EČ basketbolā strādās četri tiesneši no Latvijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis.
Basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis. Foto: https://www.facebook.com/martins.kozlovskis.1

Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrā pirmo reizi kopš 1937. gada strādās četri Latvijas tiesneši, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") 2022. gada Eiropas čempionāta finālturnīra tiesnešu sarakstā iekļāvusi Andri Aunkrogeru, Mārtiņu Kozlovski, Oskaru Luci un Gati Saliņu.

Eiropas finālturnīros tik plaši Latvija iepriekš bijusi pārstāvēta tikai 1937. gadā Rīgā, kad turnīra spēļu vadīšanā bija iesaistīti četri Latvijas tiesneši - Harijs Cerbulis, Ernestam Ķīvītis, Viktors Maike un Osvalds Porietis.

Strādāt vasaras beigās gaidāmajā čempionātā uzaicināti 44 tiesneši - pa vienam no katras dalībvalsts (24) un 20 neitrālie tiesneši, tai skaitā arī no valstīm, kuru komandas piedalās turnīrā. Starp neitrālajiem tiesnešiem Latvija ir pārstāvēta ar lielāko skaitu.

Kozlovskis, kurš strādājis arī iepriekšējā Pasaules kausa finālturnīrā un Tokijas olimpiskajās spēlēs, Eiropas vīriešu čempionāta finālturnīrā strādās otro reizi, bet pārējiem šī būs debija. Iepriekš Aunkrogers strādājis 2019. gada Pasaules kausa izcīņā, kamēr Lucis un Saliņš - Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīros.

Finālturnīrā, kas notiks no 1. līdz 18. septembrim, apakšgrupu mači tiks aizvadīti Ķelnē, Milānā, Prāgā un Tbilisi, bet izslēgšanas turnīrs norisināsies Berlīnē. Latvija šim finālturnīram nekvalificējās, bet nākamajā piedalīsies kā meistarsacīkšu saimniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu