Video un audio ⟩ Kristaps Zīle atceras pirmo tikšanos ar Kārli Skrastiņu un stāsta, kāpēc spēlē ar septīto numuru

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zīle
Kristaps Zīle Foto: Edijs Pālens/LETA

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 30. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle.

Izrādās, ka Kristaps bērnībā trenējās karatē, kas arī ielika pamatus viņa spēles stilam hokeja laukumā. Tas ir ārkārtīgi nepiekāpīgs un pašaizliedzīgs.

Jokojot var teikt, ka Zīlem biežāk bijis lauzts žoklis, nekā viņš guvis smadzeņu satricinājumu. Pats hokejists atzīst, ka viņam patīk bloķēt metienus, lai gan tas ir ļoti sāpīgi un ievērojami palielina risku satraumēties.

Šāds spēles stils bija raksturīgs arī Latvijas hokeja dzelzs vīram Kārlim Skrastiņam. Zīle bērnībā gribēja Kārlim līdzināties, taču viņa kauli esot par trauslu, lai kādudien tiktu līdz dzelzs vīra titulam.

Ar pašu Kārli Zīlem tomēr izdevās iepazīties personīgi, jo viņš apmeklēja Skrastiņa un Oskara Bārtuļa rīkotās nometnes jaunajiem censoņiem. Kādu konkrētu padomu no izcilā aizsarga Kristaps gan neatminas, bet joprojām esot saglabājusies fotogrāfija, kurā fiksēts kā Kārlis kaut ko aizrautīgi stāsta mazajam Kristapam.

Zīle karjeras laikā spēlējis ar 97., 77. un 7. numuru. Izlasē gan pēdējais nav pieejams, jo iemūžināts par godu Skrastiņam, tāpēc Kristaps izvēlējies 77. 

Sarunā ar Kristapu Zīli arī par to, kāpēc viņš agrāk neatstāja Rīgas "Dinamo", ko iemācījās Zviedrijas klubā "Orebro", kā atpūšas brīvajā laikā, kā arī neiztiksim bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 30. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 30. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu