"Suns" pagarina līgumu ar aizvadītās sezonas labāko treneri Viljamsu

CopyDraugiem X Whatsapp
Montijs Viljamss
Montijs Viljamss Foto: AFP/SCANPIX

Montijs Viljamss, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko treneri, piekritis pagarināt līgumu ar iepriekš vadīto NBA vienību Fīniksas "Suns", sestdien ziņoja ESPN.

Netika paziņotas līguma detaļas, taču mediji lēš, ka tiks noslēgts ilgtermiņa līgums.

50 gadus vecajam Viljamsam, kurš pats spēlēja NBA no 1994. līdz 2003. gadam, esošajā līgumā joprojām ir palikuši vēl divi gadi.

Trenera karjeras laikā Viljamss, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs bija ASV basketbola izlases galvenā trenera asistents, laika posmā no 2010. līdz 2015. gadam trenēja Ņūorleānas "Pelicans", bija Filadelfijas "76ers" galvenā trenera asistents un strādāja arī Sanantonio "Spurs". Viņš pārņēma "Suns" vadību 2019. gadā.

"Suns" aizvadītajā sezonā sasniedza kluba rekordu ar pamatturnīra bilanci 64-18 un bija izsēta ar pirmo numuru izslēgšanas spēlēs. Viljamsa vadībā Fīniksas vienība kļuva par pirmo komandu, kas trīs gadus pēc kārtas ir pārsniegusi iepriekšējās sezonas uzvaru skaitu par vismaz 11 spēlēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs "Suns" neveicas tik labi kā regulārajā čempionātā. Šogad Fīniksas vienība apstājās otrajā "play-off" kārtā, kurā piekāpās Dalasas "Mavericks", bet pērn cieta neveiksmi cīņā par čempiontitulu, zaudējot Milvoki "Bucks".

Viljamss trīs sezonu laikā kopā ar "Suns" ir izcīnījis 149 uzvaras un piedzīvojis 78 neveiksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu