Bijušais "Lakers" uzbrucējs izsola divus čempiona gredzenus, lai palīdzētu Ukrainai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Slava Medvedenko (pa labi).
Slava Medvedenko (pa labi). Foto: AP/Scanpix

Bijušais Losandželosas "Lakers" uzbrucējs Slava Medvedenko izsolīs abus savus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona gredzenus, lai palīdzētu kara izpostītajai dzimtenei Ukrainai, vēsta medijs NBC.

Medvedenko par NBA čempionu kļuva 2001. un 2002. gadā, kad spēlēja vienā komandā ar leģendārajiem Kobi Braientu un Šakilu O'Nīlu.

Gredzeni nodoti izsoļu aģentūrai "SCP Auctions", kas visu iegūto naudu vēlāk pārskaitīs Medvedenko dibinātajam "Fly High Foundation" fondam.

Izsole risināsies līdz 5. augustam. "SCP Auctions" lēš, ka par abiem gredzeniem kāds varētu samaksāt vismaz 100 tūkstošus ASV dolāru.

"Vēlamies Ukrainā atjaunot sporta zāles, jo Krievijas armija sabombardēja vairāk nekā 100 skolu. Mūsu valstij vajadzēs ļoti daudz naudas, lai atjaunotu visas izpostītās skolas. Sporta zāles būs pēdējās, par kuru atjaunošanu domās. Bet tuvojas ziema, bērniem vajadzēs siltas telpas, kur nodarboties ar sportu," intervijā "Associated Press" sacīja Medvedenko.

Bijušais basketbolists atklāja, ka nolēma vākt naudu Ukrainas atjaunošanai kādā naktī, kad pa sava dzīvokļa logu vēroja Krievijas raķešu triecienus Kijivai.

Kara sākumā Medvedenko savu sievu un trīs bērnus nogādāja valsts rietumos, kur situācija bija drošāka, bet tagad visi atgriezušies Kijivā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu