Video ⟩ Porziņģis palīdzēs Latvijas izlasei augusta spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: FIBA.com

Kristaps Porziņģis palīdzēs Latvijas basketbola valstsvienībai augustā paredzētajās 2023. gada Pasaules kausa izcīņas spēlēs ar Turcijas un Lielbritānijas komandām, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šādu iespēju paredz spēlētāja panāktā vienošanās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas "Wizards".

"Ir pagājuši pieci gadi, kopš pēdējo reizi vilku mugurā valstsvienības kreklu. Nevaru vien sagaidīt brīdi, kad varēšu to izdarīt atkal, lai izbaudītu basketbolu kopā ar komandas biedriem un dziedātu himnu kopā ar “6.spēlētāju”. Tiekamies 19. augustā "Arēnā Rīga" spēlē ar Igaunijas izlasi un 25. augustā supersvarīgajā mačā ar Turcijas komandu," pauda Porziņģis. 

Valstsvienības sastāvā Porziņģis spēlēja 2017. gada vasarā, pārstāvot Latviju divās pārbaudes spēlēs un Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vidēji spēlē Porziņģis laukumā pavadīja gandrīz 28 minūtes, guva 22,8 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas.

Saskaņā ar NBA noteikumiem, spēlētāji nacionālo izlašu darbā varēs iesaistīties no 4. augusta. Latvijas valstsvienības dalībniekiem augusta pirmajās divās nedēļās būs iespēja piedalīties brīvprātīgajos treniņos, bet 15. augustā sāksies oficiālā treniņnometne,

Sagatavošanās posmā Latvijas valstsvienība aizvadīs vienu pārbaudes spēli – piektdien, 19. augustā, plkst. 19 "Arēna Rīga" viesosies Igaunijas izlase. 

Igaunijas izlase jau kopš augusta sākuma gatavosies diviem nopietniem izaicinājumiem – Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm ar Slovēnijas un Somijas komandām, kā arī Eiropas čempionāta finālturnīram. FIBA vīriešu rangu tabulā Latvija ieņem 26. vietu, Igaunija – 48. vietu, bet pārsvars jāpierāda laukumā.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otro posmu I grupā Latvijas valstsvienība sāks ar pirmajā posmā izcīnīto bilanci 3-1 (ar Serbiju 100:101 un 66:59, ar Beļģiju 66:65 un 68:63), kas dod dalītu 1./2. vietu ar Grieķijas izlasi. Turcijas izlases ceļasomā ir divas uzvaras pār Lielbritānijas komandu (84:67 un 85:71), kā arī divi zaudējumi Grieķijai (71:72 un 67:76). Ar bilanci 2-2 turki pagaidām dala 3./4. vietu ar Beļģijas izlasi, apsteidzot Serbiju un Lielbritāniju (abām pa 1-3).

 

Ceturtdien, 25. augustā, plkst. 19:30 "Arēnā Rīga" Latvijas komanda spēlēs ar Turcijas izlasi, bet svētdien, 28. augustā, Ņūkāslā tiksies ar Lielbritānijas komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu