Septiņi Austrālijas regbija līgas spēlētāji boikotē maču praidu atbalstošu formas kreklu dēļ

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Septiņi spēlētāji no "Sea Eagles" vienības boikotēs nozīmīgu Austrālijas regbija līgas spēli, atsakoties vilkt mugurā praidu atbalstošu spēļu kreklu, otrdien paziņoja komandas treneris.

Sidnejā bāzētā komanda "Sea Eagles" ceturtdien mačā pret "Roosters" vilks mugurā kreklus ar varavīksnes tēmu, tādējādi atbalstot LGBTQ kopienu, un kļūs par pirmo vienību Austrālijas regbija līgā, kas spērusi šādu soli LGBTQ kopienas atbalstā.

Preses konferencē vienības treneris Dess Haslers atvainojās par to, kā šī problēma tiek risināta, un izcēla, ka tā bija kļūda, vispirms neuzzinot spēlētāju viedokli par šādu lēmumu, izsludināt, ka spēle tiks aizvadīta varavīksnes formastērpos.

Regbisti, kuri nolēmuši boikotēt maču, norādījuši, ka atsakās vilkt praidu atbalstošu kreklu, jo tas neatbilst viņu kultūras un reliģiskajai pārliecībai.

"Sea Eagles" un "Roosters" turnīra tabulā ieņem astoto un devīto vietu, bet tikai astoņas labākās komandas pēc atlikušajām sešām spēļu kārtām kvalificēsies nākamajai čempionāta kārtai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu