Luiss Svaress atgriezies Montevideo komandā

CopyDraugiem X Whatsapp
Luiss Svaress
Luiss Svaress Foto: EPA/Scanpix

Urugvajas futbolists Luiss Svaress ir panācis vienošanos par atgriešanos Montevideo klubā "Nacional".

35 gadus vecajam Urugvajas izlases futbolists Svaress pagājušās sezonas beigās atstāja Madrides "Atletico", un tika vēstīts, ka viņš karjeru varētu turpināt vairākos klubos, tostarp Buenosairesas "River Plate" un Dortmundes "Borussia".

Tomēr veterāns ir izvēlējies atgriezties Urugvajas vienībā "Nacional", kurā viņš sāka savu profesionālo karjeru 2005. gadā.

"Pirmkārt, es vēlos pateikties faniem par mīlestību, kuru es un mana ģimene esam saņēmuši pēdējās dienās," sacīja Svaress. "Tas aizkustināja mūsu sirdis šajā situācijā, kad mums bija jāpieņem lēmums. Bija neiespējami noraidīt šo iespēju - iespēju atkal spēlēt "Nacional", ar ko esam panākuši principiālu vienošanos.

"Tuvāko stundu laikā detaļas tiks precizētas, un mēs ceram, ka vienošanās, kuru mēs visi vēlamies, tiks panākta," piebilda Urugvajas futbola leģenda.

Svaress divu sezonu laikā "Atletico" rindās 67 līgas spēlēs guva 32 vārtus, 21 no šiem vārtiem gūstot kluba kļūšanā par čempionu 2020./2021. gada "La Liga" sezonā.

Viņš cer palīdzēt "Nacional" atgūt čempionu titulu, iepriekšējā sezonā uzvaru svinot nesamierināmajiem konkurentiem Montevideo "Penarol".

Uz Madridi Svaress pārcēlās 2020. gada septembrī.

Pirms tam viņš kopš 2014. gada spēlēja "Barcelona" rindās, uz Spāniju pārceļoties no Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool". Šo sešu gadu laikā viņš izcīnīja 13 trofejas, tajā skaitā pa četrām reizēm uzvarot Spānijas čempionātā un Karaļa kausā, kā arī reizi triumfējot UEFA Čempionu līgā.

Svaress "Barcelona" kreklā laukumā devās 283 spēlēs, kurās guva 198 vārtus. Šajā laikā viņš kļuva par Barselonas komandas trešo visu laiku labāko vārtu guvēju.

Viņš profesionāļa gaitas uzsāka savā dzimtenē, Montevideo "Nacional" sastāvā, bet Eiropas futbolā pirmo soļu spēra Nīderlandē, pārstāvot "Groningen". Pēc tam viņš četrus gadus pārstāvēja šīs valsts grandu Amsterdamas "Ajax", bet 2011. gadā pārcēlās uz "Liverpool".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu