Starptautiskā Vingrošanas federācija pārceļ kongresu, lai tajā varētu piedalīties Krievija un Baltkrievija (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskā Vingrošana federācija (FIG) trešdien paziņoja par ikgadējā kongresa pārcelšanu prom no Norvēģijas, lai tajā varētu piedalīties Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

Trešdien izplatītajā paziņojumā FIG norādīja, ka pašlaik tiek meklēta jauna vieta, kurā norisināsies 84. FIG kongress, kuram sākotnēji oktobrī bija paredzēts notikt Norvēģijas pilsētā Sannefjordā.

Norvēģijas Vingrošanas federācija informēja FIG, ka šobrīd nevar pilnvērtīgi uzņemt kongresu, jo, ievērojot Norvēģijas Olimpiskās un paralimpiskās komitejas un Norvēģijas Kultūras ministrijas ieteikumus, nevar uzņemt pārstāvjus vai delegācijas no Krievijas vai Baltkrievijas.

"FIG šobrīd strādā pie tā, lai iespējami ātri atrastu citu nacionālo federāciju, kas varētu uzņemt 2022. gada kongresu," teikts FIG paziņojumā. "FIG paziņos jauno lokāciju un norises datumu tiklīdz tos apstiprinās izpildkomiteja."

Jau martā FIG aizliedza savās sacensībās startēt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, taču visās norisēs joprojām var iesaistīties abu valstu oficiālie pārstāvji.

Baltkrievijas pārstāve Nellija Kima ir viena no FIG viceprezidentiem, bet Vasīlijs Titovs no Krievijas ir padomes loceklis. Tāpat vēl citi šo valstu pārstāvji darbojas vairākās FIG komitejās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu