Oskars Cibuļskis atceras konfliktu ar Rautakalio, stāsta par lielo ģimenes atbalstu un vēlmi pēc komplimentiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

TVNET raidierakstu sērijā "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" bijušais hokejists un tagadējais "Kurbada" U-13 komandas galvenais treneris Jēkabs Rēdlihs kopā ar sporta žurnālistu Mārtiņu Kļavenieku pievērš uzmanību hokeja smalkākajām niansēm, kas ikdienā paliek nepamanītas vai ir aizmirstas. Raidījuma 31. sērijā viesojās Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis.

Oskars hokejā sāka trenēties aptuveni sešu gadu vecumā, bet pirmā dzirkstele mīlestībai pret hokeju aizšķīlās, skatoties kā brālis slido pa aizsalušā dīķa virsmu.

Cibuļskis gan uzsver, ka hokejā viņam nekas nav nācis viegli, vienmēr ieguldīts smags darbs, lai sasniegtu konkrētu līmeni.

Kaut gan viņš bijis U-20 izlases kapteinis un kapteiņa palīgs pieaugušo izlasē, Oskars uzskata, ka viņam vēl jāmācās pilnvērtīgāk komunicēt, esot komandā. Nereti karjerā esot bijis tā, ka pārāk ilgi viņš uzklausa trenera pārmetumus, tas grauž no iekšienes un vienā brīdī sprāgst ārā.

Līdzīgi esot bijis arī Rīgas "Dinamo" laikos, kad komandas galvenais treneris bija soms Peka Rautakalio. Treneris tik bieži un ilgi strostējis Cibuļski par kļūdām laukumā, līdz vienubrīd konflikts sasniedzis savu kulmināciju, kas izvērsusies skarbā emociju apmaiņā. Pēc šīs epizodes Rautakalio mainījis savu attieksmi pret aizsargu, Oskars ticis daudz vairāk novērtēts un arī sniegums uzlabojies.

Par neaizmirstamu pieredzi un sapņa piepildījumu Oskars dēvē sezonu, kuru gandrīz pilnībā nospēlēja vienā pārī ar Latvijas hokeja leģendu Sandi Ozoliņu. Tas esot devis daudz, lai izprastu gan nianses savā aizsardzības, gan uzbrukuma zonā.

Sarunā ar Oskaru Cibuļski arī par ģimenes milzīgo atbalstu viņa hokeja ceļā, vēlmi pēc komplimentiem, noderīgākajiem un muļķīgākajiem padomiem, kā arī neiztiksim bez leģendārās rubrikas "Ātrais piecinieks".

VIDEO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 31. sērija

AUDIO: "Hokeja anatomija ar Jēkabu Rēdlihu" 31. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu