Latvijas spīdvejisti izcīna ceturto vietu U-21 Nāciju kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Latvijas spīdvejisti Francis Gusts, Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks piektdien Dānijā izcīnīja ceturto vietu U-21 Nāciju kausā ("Speedway of Nations 2").

Pirmajā braucienā Latvija ar 6:3 uzvarēja Austrāliju - četrus punktus atveda Gusts un divus Ansviesulis, atstādami pa vidu vienīgo pretinieku, kurš finišēja. Nākamajā braucienā latvieši ar 4:5 piekāpās Polijai, kas kritiena dēļ zaudēja Viktoru Pžjemski. Gusts atkal sarūpēja četrus punktus, bet Matjušonoks finišēja ceturtais.

Nākamajā cīņā Latvija ar 2:7 atzina Lielbritānijas pārākumu, vienīgos divus punktus par trešo vietu iegūstot Gustam. Ceturtajā un piektajā duelī pret Dāniju un Čehiju latviešiem jau atkal uzvaras ar 6:3 - četri punkti Gustam un divi Ansviesulim.

Noslēdzošajā braucienā Latvija ar 4:3 uzvarēja Zviedriju. Finišu pēc diviem restartiem sasniedza tikai Gusts un Zviedrijas spīdvejists. Ansviesulis braucienā piedzīvoja smagu kritienu, tobrīd atrazdamies otrajā vietā aiz Gusta. Latvietim tika sniega medicīniskā palīdzība trasē, taču vēlāk viņš paša spēkiem spēja pamest trasi.

Pēc 21 brauciena Polijai bija 42 punkti un automātiska vieta finālā, 32 punktus iekrāja Čehija, kas ar 28 punktus iekrājušo Lielbritāniju aizvadīja pārbraucienu par vietu finālā, uzvaru svinot čehiem. 28 punkti bija arī Latvijai, bet zaudējums ar 2:7 Lielbritānijai liedza turpināt sacensības. Tālāk ar 26, 22 un 18 punktiem sekoja Dānija, Austrālija un Zviedrija.

Finālā pirmais finišēja polis Jakubs Miškovjaks, viņam sekoja čehs Jans Kvehs, trešais bija vēl viens polis Mateušs Čerņaks, bet ceturtais - čehs Petrs Hlupačs. Tādējādi par čempioniem kļuva poļi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Oļegs Mihailovs, Jevgeņijs Kostigovs un Gusts ieņēma septīto vietu Nāciju kausa ("Speedway of Nations") pusfinālā un sestdien gaidāmajam finālam nekvalificējās.

Pērn Latvijas spīdveja komanda ar Andžeju Ļebedevu, Mihailovu un Gustu izcīnīja augsto sesto vietu finālsacensībās.

Atšķirībā no ierastās punktu skaitīšanas sistēmas, šajās sacensībās par uzvaru pienākas četri punkti, par otro vietu trīs, par trešo divi, bet ceturtās pozīcijas ieguvējs savai komandai punktus neatved. Šāda sistēma izveidota, lai braucienos nebūtu neizšķirtu rezultātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu