Rasels uzvar Ungārijas "Grand Prix" kvalifikācijā; Verstapenam tehniskas problēmas

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džordžs Rasels
Džordžs Rasels Foto: Reuters/ScanPix

"Mercedes" pilots Džordžs Rasels sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 13.posma - Ungārijas "Grand Prix" - kvalifikācijā, kamēr kopvērtējuma līderis Makss Verstapens saskārās ar tehniskām problēmām un svētdienas sacīksti sāks vien no piektās rindas.

Rasels uzvaru izrāva kvalifikācijas trešās kārtas beigās, trases apli veicot vienā minūtē un 17,377 sekundēs. Brits par 0,044 sekundēm pārspēja "Ferrari" pilotu Karlosu Sainsu junioru un kopā ar spāni rītdien startēs no pirmās rindas.

Nepilnas divas sekundes desmitdaļas atpalika vēl viens "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs, kuram otrajā rindā pievienosies "McLaren" pilots Lendo Noriss. Trešajā rindā būs "Alpine" piloti Estebans Okons un Fernando Alonso, aiz kuriem startēs Lūiss Hamiltons ("Mercedes") kopā ar savu bijušo komandas biedru Valteri Botasu ("Alfa Romeo").

Tālāk būs Daniels Rikjardo ("McLaren") un Verstapens, kuram pēdējā kvalifikācijas kārtā labu rezultātu sasniegt liedza dzinēja jaudas problēmas. No nākamās rindas startēs Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kuram kvalifikācija noslēdzās otrajā kārtā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 233 punktiem ir Verstapens, otrais ar 170 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Peress. Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 396 punkti, "Ferrari" seko ar 314 punktiem, bet trešā ar 270 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu