Ābols par Latvijas hokejistiem, kuri gatavi doties uz KHL: Es to neizprotu un neatbalstu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti un Artis Ābols
Latvijas izlases hokejisti un Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases treneris Artis Ābols neizprot un neatbalsta tos pašmāju spēlētājus, kuri Krievijas nežēlīgā kara Ukrainā laikā izvēlējušies doties uz agresorvalsts līgu, speciālists pauda intervijā Latvijas Radio sporta raidījumā "Piespēle".

Uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL) izvēlējās doties vārtsargs Jānis Kalniņš un uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs, bet situācija ar Mika Indraša it kā noslēgto līgumu ar Maskavas "Spartak" joprojām ir neskaidra.

Ābols šobrīd gatavojas debijai pie U-20 izlases stūres pārceltajā pasaules čempionātā elitē, kas augustā gaidāma Kanādā. Tāpat Ābols ir arī Latvijas pieaugušo izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgs.

Vaicāts, kāda ir viņa attieksme pret tiem hokejistiem, kuri izvēlējušies doties uz Krieviju, Ābols Latvijas Radio ēterā sacīja, ka neizprot šos spēlētājus.

"Es ļoti plaši šo [tēmu] nekomentēšu. Pateikšu tikai to, ka man tas ir neizprotami un es nepieņemu, nesaprotu to," tiešs bija treneris Ābols.

"Kā to šajos apstākļos var darīt? Saprotu visu, bet šo gan ne. Daudzi jau tāpat teiks, ka rietumvalstis tāpat vēl nemaz īsti neapjēdz reālos draudus. Mēs tur esam bijuši, no tā ir reāli bail un neviens negrib tur atgriezties. Pat ar zviedriem runājot saproti, ka viņi līdz galam neapjēdz [notikušo]. Bet Zviedrija mums ir tuvāk nekā Kijiva. Pat amerikāņi mierīgi brauc uz Krieviju spēlēt, paraksta līgumus. Es nesaprotu viņus."

Par spēlēšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nākamsezon ir paziņojis gan Kalniņš, gan uzbrucējs Jelisejevs. Savukārt uzbrucējs Miks Indrašis pēc teju nedēļu ilgas klusēšanas paziņoja jūlija ievadā pavēstīja, ka viņš tomēr neturpinās karjeru Krievijā. Indrašis parakstījis līgumu ar Vācijas augstākās līgas (DEL) klubu Šveningenes "Wild Wings".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu