Latvijas futbola izlase atgriezīsies "Skonto" stadionā, aizvadot svarīgu maču Nāciju līgā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Skonto" stadions
"Skonto" stadions Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīru futbola izlase svarīgo UEFA Nāciju līgas mājas spēli pret Moldovu 22. septembrī aizvadīs "Skonto" stadionā, otrdien paziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Iepriekšējo reizi "Skonto" stadionā Latvijas izlase spēlēja 2021. gada martā pret Melnkalni, bet pirms tas pēdējoreiz notika 2017. gada oktobrī pret Andoru.

Biļetes uz spēli, kurā Latvijas izlase var nodrošināt uzvaru savā D līgas apakšgrupā un ceļazīmi uz C līgas turnīru, pirmajiem no 5. augusta būs pieejamas LFF e-pasta jaunumu abonentiem. Biļetes publiskajā tirdzniecībā būs pieejamas nākamajā nedēļā.

"Novembrī plānots sākt "Daugavas" stadiona laukuma renovāciju un veikt seguma maiņu, lai nākamajā gadā Latvijas izlase atgrieztos šajā stadionā vēl labākos apstākļos. Esam priecīgi, ka šie tik ļoti nepieciešamie laukuma uzlabošanas darbi beidzot sāksies," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Komandu gaida svarīga un, iespējams, izšķiroša spēle, tāpēc vēlamies izdarīt visu no sevis atkarīgo, lai izlase justos ērti un varētu parādīt savu labāko sniegumu. Tāpat arī līdzjutējiem it īpaši rudenī, kad laikapstākļi ir neprognozējami, "Skonto" stadions piedāvās komfortablus spēles vērošanas apstākļus. Ceram uz lielu līdzjutēju atbalstu šajā izlasei tik svarīgajā spēlē! Vēlos pateikties gan "Daugavas" stadiona, gan "Skonto" stadiona administrācijām par sadarbību šīs iespējas nodrošināšanā un pretimnākšanu. Uzslavas kolēģiem federācijā, kuri jau ir paveikuši lielu darbu, lai šī spēle varētu notikt "Skonto" stadionā."

Ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs Latvijas izlase UEFA Nāciju līgas D1 apakšgrupā ieņem pirmo vietu, bet Moldova seko otrajā pozīcijā ar septiņiem punktiem, kamēr Vladislavs Gutkovskis ar četriem vārtiem ir D līgas rezultatīvākais spēlētājs.

Pēc mača "Skonto" stadionā Latvijas valstsvienība turnīru 25. septembrī noslēgs ar spēli Andorā.

Latvijas izlase nepārspēta ir jau astoņās cīņās pēc kārtas, kas ir atkārtoti garākā šāda veida sērija valstsvienības vēsturē. Identiska sērija izlasei padevās tikai 1938. gadā.

Šī ir trešā UEFA Nāciju līgas sezona. Latvijas izlases pārstāvētās D līgas apakšgrupas labākā komanda iegūs tiesības 2024./2025. gada UEFA Nāciju līgas ciklā sacensties C līgā, kā arī, iespējams, būs starp papildu pretendentēm uz vietu 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu