Savickis: Gulbis slikti kvalificējas LTS prezidenta amatam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Fabian Meierhans

Līdzšinējais Latvijas Tenisa savienības (LTS) vadītājs Juris Savickis kritiski izteicies par pašmāju tenisa zvaigzni Ernestu Gulbi, kurš gatavojoties kandidēt uz šīs organizācijas prezidenta amatu, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

Pēc izmaiņām Latvijas sporta likumā bijušie Valsts drošības komitejas darbinieki vai ziņotāji nevar vadīt Latvijas sporta federācijas. Tas nozīmē, ka LTS savienības vadītāja krēslu, kuru Savickis ieņem kopš 1998. gada, viņam būs jāatstāj.

Savickis, kurš ilgus gadus pildīja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētāja pienākumus, norādījis, ka gaidāmajās LTS prezidenta vēlēšanās startēs četri kandidāti, tostarp arī visu laiku labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis.

Funkcionārs gan uzskata, ka Gulbim neesot pietiekami daudz pieredzes, lai viņš spētu pilnvērtīgi pārņemt LTS vadītāja pienākumus. 

"Spriežot pēc Gulbja intervijām, ir skaidrs, ka viņš slikti kvalificējas prezidenta amatam. Viņam nav izpratnes par savienības darbu, viņš arī nezina, kas šajā laikā ir izdarīts. Sist bumbiņas ir viena lieta, bet vadīt lielu struktūru - pavisam kas cits."

Savickis atzina, ka no ilggadējā amata jau pagājušogad vēlējies aiziet pats, tomēr viņš nepārdzīvojot par pieņemtajām izmaiņām Latvijas sporta likumā.

Gulbis savas karjeras labākajos gados sasniedza arī Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) ranga labāko desmitnieku. Šobrīd, gan 33 gadus vecais Gulbis, kurš joprojām ir Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete, ATP rangā ieņem vien 278. vietu.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 2. augusta numurā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu