F-1 vadošā komanda "Red Bull" pagarina sadarbības līgumu ar "Honda"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
F-1 pasaules čempions, "Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens
F-1 pasaules čempions, "Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens Foto: SIPA/Scanpix

"Honda" turpinās sniegt tehnisko palīdzību Pirmās formulas (F-1) vadošajai komandai "Red Bull" līdz 2025.gadam, otrdien paziņoja "Red Bull".

Pēc 2021.gada sezonas "Honda" oficiāli atteicās no dzinēju piegādātāja lomas, taču piekrita turpināt palīdzēt "Red Bull", noslēdzot līgumu uz diviem gadiem, kas beidzas 2023.gada sezonas beigās.

Jaunais līgums ir spēkā vēl divus gadus uz priekšu - līdz pašreizējo tehnisko noteikumu beigām, jo jaunie noteikumi stāsies spēkā no 2026.gada.

Tāpat tiek runāts ar to, ka pēc tam kā "Red Bull" partnere F-1 varētu atgriezties "Porsche".

"Red Bull" pilots nīderlandietis Makss Verstapens ir pašreizējais pasaules čempions un 2022.gada sezonas līderis, un arī "Red Bull" virzās pretī savam pirmajam Konstruktoru kausam kopš 2013.gada.

""Red Bull" sadarbība ar "Honda" ir bijusi neticami veiksmīga, un mēs esam gandarīti, ka tā turpināsies līdz pašreizējās Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) dzinēju noteikumu ēras beigām 2025.gadā," komandas direktors Kristians Horners saka paziņojumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 258 punktiem ir Verstapens, otrais ar 178 punktiem ir Šarls Leklērs no "Ferrari", bet trešo vietu ar 163 punktiem ieņem Verstapena komandas biedrs Serhio Peress.

Konstruktoru kausā "Red Bull" ir 431 punkti, "Ferrari" seko ar 334 punktiem, bet trešā ar 304 punktiem ir "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu