Foto ⟩ Drift Masters Eiropas čempionātā Biķerniekos triumfē Vieceks, Bertānam spēcīgs TOP 8 finišs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

​Pagājušajā nedēļas nogalē ar iespaidīgu dalībnieku sastāvu un dramatiskām cīņām Biķernieku trasē tika aizvadīts Drift Masters Eiropas čempionāta ceturtais posms. Sacensību uzvaru šoreiz izcīnīja kopvērtējuma līderis Pjotrs Vieceks (Polija), finālā pārspējot titulēto Džeimsu Dīnu no Īrijas, informē organizatori.

Sacensībās Rīgā uz starta izgāja 63 braucēji no 24 valstīm, veidojot līdz šim visspēcīgāko drifteru sastāvu, kāds līdz šim Rīgā bija redzēts. Starp Eiropas labākajiem pilotiem uz starta izgāja arī četri Latvijas pārstāvji – Nikolass Bertāns, Edgars Kroģeris, Jānis Jurka un Ivo Cīrulis. Par prieku latviešu līdzjutējiem visi četri aizvadīja labus kvalifikācijas braucienus, spējot iekļūt TOP 32 finālbraucienos. Uzvaru kvalifikācijā izcīnīja Pjotrs Vieceks (Polija), aiz sevis atstājot Džeku Šenehenu (Īrija), Orjanu Nīlsenu (Norvēģija) un iepriekš minēto latviešu pilotu Bertānu.

Pasākums pirmo reizi vēsturē bija pilnībā izpārdots, klātesošajiem skatītājiem veidojot lielisku atmosfēru. Par skaļāko atbalstu rūpējās fani no Somijas, Lietuvas un, protams, arī Latvijas. Skaistas cīņas bija vērojamas jau no pašiem pirmajiem TOP 32 tandēmiem, kuros īpaši labi veicās latviešu pilotiem.

Cīrulim izdevās pieveikt spēcīgo īru Duanu Makīveru, savukārt Jurkam uzvara pret labi zināmo poli Dāvidu Karkosiku. Tāpat arī Bertāns bez problēmām tika galā ar Mikolaju Zakrzevski (Polija), kamēr Kroģerim šoreiz nācās piekāpties pret Nodo Kodua (Gruzija). Jāatzīmē gan, ka Kroģera auto nebija pilnībā tehniski gatavs pēc rīta treniņos piedzīvotas avārijas. Tālākajās TOP 16 cīņās Cīrulim un Jurkam pretī stājās spēcīgie poļi Vieceks un Adams Zalevskis, kuri šoreiz izrādījās pārāki. Tādējādi kā vienīgais latvietis TOP 8 kārtā iekļuva Bertāns, TOP 16 cīņā pārspējot gruzīnu Kodua.

TOP 8 kārtā spēja iekļūt teju visi kopvērtējuma līderi, negaidītu zaudējumu piedzīvojot vienīgi Džekam Šenehenam, kurš pirms šī posma kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā. Pirmajā TOP 8 duelī savā starpā tikās poļi Vieceks un Zalevskis, uzvaru izcīnot pagājušā gada čempionam Viecekam. Pārliecinošu uzvaru TOP 8 spēja izcīnīt arī īrs Džeimss Dīns, pārspējot bijušo Eiropas čempionu Juha Rintanenu (Somija).

Karstākās un ciešākās TOP 8 cīņas bija vērojamas starp Nikolasu Bertānu un Konoru Šenehenu (Īrija). Lai arī pēc pirmajiem diviem braucieniem likās, ka nelielu pārsvaru ir ieguvis latviešu pilots, divi no trim tiesnešiem lēma par pārbraucienu. Tajā Bertāns gāja uz maksimumu, diemžēl gan pieļaujot kļūdu un attiecīgi piedzīvojot zaudējumu pret īru zvaigzni. Pārbrauciens bija nepieciešams arī TOP 8 cīņā starp norvēģiem Orjanu Nīlsenu un Tor Arne Kvia, kurā šoreiz uzvaru izcīnīja vairāk pieredzējušais Kvia.

Sākot no TOP 4 cīņām, bija vērojamas vairākas izbraukšanas no trases, nobortētas riepas un tehniskas likstas, tomēr likumsakarīgi bija tas, ka finālā tikās bijušie Formula Drift komandas biedri Vieceks un Dīns. Poļu pilots gan šoreiz bija neapturams un ar uzvaru gan kvalifikācijā, gan tandēmos beigās izcīnīja maksimālo punktu skaitu. Cīņā par trešo vietu tehniskas likstas piemeklēja norvēģi Kvia, tādējādi trešais šoreiz Konors Šenehens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu