No skatītāja par dalībnieku: Mārtiņš Sesks debitēs rallijā "Cēsis"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Autosportists Mārtiņš Sesks
Autosportists Mārtiņš Sesks Foto: FLA- OUT Media (publicitātes foto)

"Latvijas Mobilā Telefona" atbalstītais pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šajā nedēļas nogalē (5. un 6. augustā) debitēs rallijā "Cēsis 2022". Latvijas rallija čempionāta 3.posmā ekipāža ļausies sportiskiem izaicinājumiem LRC3 klasē un veiks 8 grunts ātrumposmus 89,75 km kopgarumā, vēsta autosportista pārstāvji.

"Cēsu rallijā iepriekš esmu bijis tikai kā skatītājs - tad, kad rallijs notika, biju vēl pārāk mazs, lai sēstos pie rallija mašīnas stūres. Tādas nopietnas sacensību vai treniņu pieredzes Cēsu ceļos mums nav. Daudz gadu pagājis arī kopš 2014.gada, kad daļu rallijsprinta ieskaites ceļu Latvijas rallijā veicām Cēsu pusē. Tāpēc gaidām pārsteigumiem bagātu un aizraujošu sacensību," apliecina rallija pilots Mārtiņš Sesks.

Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža Cēsis startēs ar Lietuvā bāzētās Proracing Rally Team Škoda Fabia R4 jeb Rally 2 kitkāru, kas sagatavots ātriem un līkumotiem ceļiem.

"Startējot ar šo auto, esam pārbaudījuši tā potenciālu gan LRČ pirmajā posmā Gulbenē, gan vairākos Eiropas Rallija čempionāta posmos Open ieskaitē. Mums kā ekipāžai ir izdevies pārliecināties, ka, neskatoties uz mazāku motora jaudu un mazāku maksimālo ātrumu, līdz 160 km/h ātrumam kitkārs paātrinās, bremzē un vadās tuvu identiski Rally 2 automašīnai. Iespēja ar šo auto veikt daudz kilometru spēlēja lielu lomu ERC Liepājas posma rezultātā. Cēsīs kopā ar Proracing Rally Team grasāmies pārbaudīt vēl virkni regulējumu iespēju un pacīnīties ar konkurentiem, kuriem ir Rally 2 klases tehnika," skaidro Sesks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu