Verpakovskis par Rubinu: Viens no labsirdīgākajiem cilvēkiem, kādu pazinu

CopyDraugiem X Whatsapp
Bijušais futbolists Andrejs Rubins
Bijušais futbolists Andrejs Rubins Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas izlases bijušais futbolists Andrejs Rubins, kurš negaidīti devies mūžībā 43 gadu vecumā, allaž bija pozitīvs un labsirdīgs, sarunā ar TVNET pauda viņa tuvs draugs, valstsvienības vēsturē labākais vārtu guvējs Māris Verpakovskis.

"Ruba bija viens no pozitīvākajiem Latvijas futbolistiem. Viņš man arī bija ļoti tuvs draugs izlasē, mēs kopā pavadījām ļoti daudz laika - gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš bija viens no atklātākajiem un labsirdīgākajiem cilvēkiem, kādu pazinu. Viņš vienmēr bija ar smaidu uz lūpām. Viņš bija godīgs un asprātīgs," aizsaulē aizgājušo futbolistu raksturoja Verpakovskis.

Latvijas izlasē Rubins piedalījās 117 spēlēs, kas ir otrs lielākais rādītājs valstsvienības vēsturē. Viņam pieder apbrīnojams Latvijas futbola izlases rekords - viņš ir spēlējis 59 mačos pēc kārtas.

"Viņš bija viens no talantīgākajiem futbolistiem, kādi mums Latvijā ir bijuši. Viņš bija viens no izturīgākajiem - veselība viņam ļāva daudz spēlēt. Domāju, ka viņš varēja skriet divas spēles pēc kārtas," norādīja Verpakovskis.

"Viņam bija labas ātruma īpašības, arī tehniskās dotības. Viņš spēlēja augstā līmenī, bet varēja spēlēt vēl augstākā. Viņam bija dotumi, lai spēlētu Anglijas premjerlīgā. Dažādu apstākļu dēļ viņš varbūt līdz galam neaptvēra savu talantu," uzskata Latvijas izlasē 29 vārtus guvušais futbolists.

Rubins pusaudža gados bija huligāns un nokļuva Rīgas Centrālcietumā, taču atgriezās futbolā un izauga par vienu no Latvijas izlases līderiem.

"To nekad nevarēja pateikt. Es biju šokā, kad uzzināju, ka viņš ir sēdējis cietumā. Viņš ļoti iespaidojās no apkārtējās vides, viņš ļoti uzticējās apkārtējiem cilvēkiem. Domāju, kas tas bija iemesls, kāpēc viņš bija huligāns. Tas vairāk bija atkarīgs no vides, nevis tamdēļ, ka viņš no dabas būtu tāds," sacīja Verpakovskis.

Šogad tika izdota Andreja Rubina autobiogrāfijas grāmata "Es sēdēju tikai vienreiz". Par grāmatas vēstījumu tās galvenais varonis izteicās šādi: "Mana dzīves pieredze noteikti būs aizraujoša lasāmviela gan jaunajiem futbolistiem un viņu vecākiem, gan ikvienam sporta līdzjutējam. Esmu piedzīvojis ne tikai spožas uzvaras, bet arī ļoti drūmus periodus."

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu