Latvijas vīriešu volejbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu volejbola izlase
Latvijas vīriešu volejbola izlase Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas izlase Rīdā notikušajā spēlē ar 3-1 (25:19, 21:25, 25:22, 25:23) uzvarēja Austriju.

Latvija kvalifikācijas turnīru sāka, laukumā sūtot Tomu Švanu, Romānu Saušu, Hermanu Egleskalnu, Denisu Petrovu, Gustavu Freimani, Atvaru Ozoliņu un “libero” Kasparu Kronbergu. Vēlāk spēlē iesaistījās arī Edvīns Skrūders Renārs Jansons, Kristers Dardzāns un Kristaps Šmits.

Pirmajā setā austrieši panāca 8:4 pārsvaru, taču pēc tam, servējot Denisam Petrovam, Latvija guva deviņus punktus pēc kārtas, pēc neprecīza Klemensa Ekera uzbrukuma panākot 13:8 vadību. Ozoliņš ar bloku panāca 20:13, kā arī uzbrukumā pielika punktu setam – 25:19.

Otrajā setā latvieši ne reizi neizvirzījās vadībā. Mājinieki panāca 7:3 un aizvadīja setu līdz uzvarai ar 25:21, pēdējo punktu uzbrukumā gūstot Niklasam Krontāleram.

Trešais un ceturtais sets ritēja līdzīgi. Trešajā vairāk vadībā bija austrieši, pēc Mihaela Červiņska bloka pret Ozoliņu panākot 13:10 un vēl kādu laiku noturot triju punktu pārsvaru. Seta vidū Egleskalna vietā Latvijas vienības treneris Mihals Gogols laida laukumā Kristeru Dardzānu, un ar viņu trīskāršajā blokā izdevās nobloķēt Niklasu Etlingeru, triju punktu izrāviena rezultātā panākot 16:16. Egleskalndam atgriežoties laukumā un Petrova vietā pie tīkla blokā nākot Jansonam, izdevās gūt divus punktus – 21:19, Freimanim vienatnē bloķējot mājinieku kapteini Peteru Volfārtšteteru. Vēl viens bloks seta vidū Švana vietā laistā Blumberga izpildījumā ļāva panākt uzvaru setā ar 25:22.

Savukārt ceturtais sets, lai arī līdzīgs, jau pārsvarā noritēja Latvijas volejbolistu zīmē, pēc trim rezultatīviem Ozoliņa uzbrukumiem pēc kārtas panākot 10:7. Etlingers, austriešiem pārsvarā uzbrūkot no ceturtās zonas, panāca 13:13. Arī pēc Sauša uzbrukuma un 20:17 Latvijas labā Austrija atspēlējās, Červiņskim uzbrukumā nefiksējot tīkla skaršanu, – 22:22, tomēr pēdējo vārdu mačā teica Egleskalns – 25:23.

Latvijas izlasē 21 punktu guva Ozoliņš, kuram bija liela slodze arī servju uzņemšanā – 43 no 72 servēm lidoja viņa virzienā. 16 punktus sakrāja Egleskalns, bet 11 punktus, daudzus no tiem gūstot izšķirīgos spēles brīžos, – Saušs.

Mājiniekiem fantastisku spēli aizvadīja Krontālers, gūstot 21 punktu un uzbrūkot ar 66% efektivitāti. Otrs otrā tempa spēlētājs Etlingers guva 19 punktus, bet “diagonāle” Červiņskis – 16 punktus.

“Mēs paredzējām, kā austrieši spēlēs, un izlēmām daudz neriskēt servēs, bet cīnīties blokā. Stratēģija attaisnojās,” pēc mača teica Latvijas izlases treneris Mihals Gogols.

Nākamo spēli Latvija sestdien aizvadīs Valmierā ar grupas favorīti Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu