Ķibermanis: Pirmā nedēļa, kad pats uz savām kājām staigāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis pamazām atlabst pēc viņam jūnija beigās veiktās ceļgala operācijas, pagaidām nelēšot, kad atkal varēs kāpt kamanās, viņš atklāja sarunā ar mediju "sportacentrs.com".

Pēc Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnītās piektās vietas četrinieku konkurencē tika ziņots, ka Ķibermanim starpsezonā būs nepieciešama ceļgala operācija.

Operācija notika jūnija beigās, bet tikai šobrīd pilots var sākt pārvietoties savām kājām, bez palīglīdzekļiem, viņš atklāja sarunā ar "sportacentrs.com".

"Tagad pirmā nedēļa, kad pats uz savām kājām staigāju. Nu, nav tā, ka justos ļoti pārliecinoši pagaidām. Šobrīd kaut ko grūti apsolīt nākamās sezonas sakarā, būs jāskatās, kā notiek atlabšana. Vēl pagājušajā nedēļā ceļgals atkal bija piepampis, pat minimāla slodze rada šādu efektu," pauda Ķibermanis.

"Grūti tagad pateikt kaut ko konkrētu. Vēl jau būs nepieciešams fiziski sagatavoties startiem. Piedalīties tāpat vien, piedalīšanās pēc neesmu īsti gatavs. Tas nav tā vērts. Šobrīd galvenais ir pēc iespējas ātrāk atgūties, lai atkal varu ķerties pie darba. Pavasarī teiktais, ka man būs jāizlaiž visa sezona, nav akmenī kalts. Viss atkarīgs no tā, cik ātri izdosies atgūties."

Janvāra beigās un februāra sākumā Sanktmoricā notiks pasaules čempionāts, kurā Ķibermanis jau cer startēt, ja atlabšana ritēs raiti. Janvārī paredzēts pasaules kausa posms Siguldā, bet par dalību tajā pilots gan šaubās.

Jāatgādina, ka pēc tam, kad pagājušajā gadā karjeru noslēdza olimpiskais čempions Oskars Melbārdis, Ķibermanis ir neapšaubāmi labākais pašmāju bobsleja pilots. Pārējo kamanu vadītāju pieredze ir daudz mazāka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu