Ainars Bagatskis jau vismaz 10 gadus ir cieši saistīts ar Ukrainas basketbolu. Viņš karjerā trenējis vairākas klubu komandas, pēdējos trīs gadus treneris vada vīriešu nacionālo valstsvienību, kas jau ilgāku laiku mitinās Latvijā, kamēr Krievijas armija posta Ukrainu un slepkavo ukraiņu tautu. "Savu pieredzi nevēlu nevienam," intervijā TVNET atzīst treneris, kurš karjerā strādājis arī Gruzijā, kas vēl nesenā vēsturē arī piedzīvoja Krievijas armijas uzbrukumus.

TVNET: 3x3 basketbola olimpisko čempionu treneris Raimonds Feldmanis pievienojies Ukrainas izlasei. Kas ir viņa kvalitātes, kuras jums noder darbā?

Man vienmēr interesē skats no malas - kā mēs izskatāmies, ko var pamainīt, ko darīt savādāk. Man patīk viņa viedoklis - man tas ir svarīgs un interesants. Tagad viņam varbūt ir mazāk darba, jo mums ir pievienojušies divi jauni Ukrainas treneri. Tas ir individuāls darbs ar spēlētājiem komandas treniņos.

TVNET: Vēlos nedaudz aprunāties arī par Latvijas izlasi. Itālijas trenera Lukas Banki vadībā sausā statistika ir deviņas uzvaras un viens zaudējums oficiālajos mačos. Kādi ir jūsu novērojumi, kā viņš izmainījis komandu un kas ir viņa panākumu atslēga?

Negribu teikt, ka kaut kas baigi kardināli būtu izmainījies. Svarīgi ir tas, ka visi spēlētāji, kas tagad veido izlases kodolu - Rihards Lomažs, Dairis Bertāns un citi - visiem ikdienā klubos ir spēļu prakse. Atceramies, ka pie iepriekšējiem treneriem jau pieminētie Lomažs un Bertāns bija labos klubos, taču maz spēlēja. Tagad viņi ir funkcionāli gatavi spēlēt. Noteikti, ka Luka ir ieviesis savu skatījumu. Katram trenerim ir savs redzējums, viņam par to ir jāpastāv. Viņš izvēlās tos spēlētājus, kas viņam dos rezultātu. Noteikti kādam spēlētājam tas nepatīk. Tā ir trenera prerogatīva, ka viņš izvēlas, kuriem spēlētājiem uzticēties, ar kuriem doties kaujā.

TVNET: Šķiet, ka viņš visus spēlētājus vērtē ar svaigu skatījumu bez jebkādas priekšvēstures. Piekrītat?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp