Latvijas kausam basketbolā pietikusies 21 komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" un BK "Ventspils" basketbolisti
"VEF Rīga" un BK "Ventspils" basketbolisti Foto: Paula Čurkste/LETA

"Užavas" Latvijas kausam basketbolā pieteikusies 21 komanda no trīs līgām, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas turnīrā piedalīsies "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstkola un "Liepāja".

Latvijas pēc spēka otrais čempionāts jeb Nacionālā basketbola līga būs pārstāvēta ar "Jelgava", "Jēkabpils", "Kandava"/"Anzāģe", "Gulbenes Buki"/BJSS, RSU/"VEF Rīga", "Saldus", "Ķekava", "Tukums"/TSS, "VEF BA Valkā", DSN/KPBA un "Grobiņa" komandām. Savukārt no pēc spēka trešā turnīra jeb Reģionālās basketbola līgas kausa izcīņā piedalīsies "Jaunpils", "Nīca"/"BLi", "Cēsis"/Cēsu Sporta skola un Salaspils Sporta skola.

Paredzams, ka izloze notiks augusta beigās, turnīrs sāksies oktobrī, bet finālspēle notiks februāra vidū.

Iepriekšējā sezonā par kausa ieguvējiem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri Ventspils Olimpiskajā centrā svinēja uzvaru pār "Ventspili" ar 74:62.

Iepriekšējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".

Latvijas basketbola kausa izcīņa iepriekš notika no 1948. līdz 1994. gadam. Atjaunojot turnīru, par tā ģenerālsponsoru kļuva "Užavas alus" darītava.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu