Latvijas vīriešu volejbola izlase Valmierā EČ kvalifikācijas spēlē zaudē Somijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu volejbola izlase
Latvijas vīriešu volejbola izlase Foto: Artūrs Stiebriņš

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Valmierā 2023.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlē piekāpās grupas favorītei Somijai.

Latviju Valmieras Olimpiskajā centrā piekāpās Somijai ar 1-3 (17:25, 19:25, 25:20, 22:25).

Pirmajā setā pēc 2:4 Latvija izvirzījās vadībā ar 6:5. Tūlīt somi atbildēja ar diviem gūtiem punktiem un līdz seta beigām palielināja pārsvaru līdz 25:17.

Otrajā setā ar labām Hermana Egleskalna servēm Latvija no 1:2 panāca 5:2, taču seta vidū somi mājiniekus panāca - 10:10. Pēc 19:19 punktus guva tikai somi - 25:19 viņu labā.

Arī trešajā setā ar labām Vladislava Blumberga, Egleskalna un Kristapa Šmita servēm izdevās izvirzīties vadībā ar 8:2 un noturēt vadību līdz pat seta beigām, kad Egleskalns uzbrukumā panāca 25:20.

Ceturtajā setā pēc Egleskalna "eisa" tika panākts neizšķirts 3:3, taču somi atjaunoja vadību ar 7:4. Latvijas izlases pakaļdzīšanos apgrūtināja arī divas tiesneša kļūdas, nefiksējot somiem pieskārienu, kad bumba pēc Romāna Sauša uzbrukuma lidoja autā, kā arī fiksējot bumbas pieskaršanos Latvijas laukuma pusei, kaut gan tai grīdai pieskarties neļāva Egleskalns. Atspēlēties neizdevās - 22:25.

Par mača labākajiem spēlētājiem mājiniekiem tika atzīts Egleskalns, bet viesiem - Āro Nikula.

Egleskalns Latvijas rindās guva 24 punktus, četrus no tiem sakrājot no serves līnijas, kā arī uzbrūkot ar 53% efektivitāti. 12 punktus guva Šmits, kuram trīs bloķēti uzbrukumi, bet ar desmit punktiem spēli beidza Saušs.

Viesiem 21 punktu guva Nikula, kurš uzbruka ar izcilu efektivitāti - 83%, bet 14 punktus pievienoja Anti Sakari Mekinens.

Grupas vadībā ar vienu uzvaru vienā spēlē ir Somija, Latvijai ir uzvara divos mačos, bet zaudējums vienīgajā spēlē ir Austrijai.

Pirmajā grupas cīņā Latvija trešdien viesos ar 3-1 (25:19, 21:25, 25:22, 25:23) uzvarēja Austriju.

Latvijas izlase vasaras sākumā Eiropas Zelta līgas grupu turnīrā piedzīvoja sešus zaudējumus, grupā aiz Čehijas, Igaunijas un Beļģijas ierindojoties pēdējā vietā. Sagatavošanās periodā Rīgā Latvija ar 0-3 zaudēja Uģa Krastiņa vadītajai Ukrainai un ar 3-1 un 3-0 pieveica Norvēģiju.

Tikmēr somi spēlēja Eiropas Sudraba līgā, finālā piecos setos piekāpjoties Rumānijai, bet, gatavojoties kvalifikācijai, Tallinā divreiz ar 3-0 pieveica igauņus.

Somija Eiropas rangā ieņem 13.vietu, bet Latvija ir 29.vietā.

Somija un Latvija pirms sestdienas bija tikušās 12 reizes, no kurām Somija uzvarējusi astoņas. Abu valstu četras iepriekšējās tikšanās beigušās ar Somijas uzvaru, un Latvija savstarpējā mačā pēdējo reizi uzvarēja 2001.gadā.

Iepriekšējo reizi komandas tikās 2012.gadā Tallinā, Somijai uzvarot ar 3-1. EČ kvalifikācijas turnīrā valstis savā starpā tikušās 1995.gadā, kad divreiz uzvarēja Latvija (3-1, 3-0) un 2010.gadā, kad abas reizes pārāki bija somi (3-1, 3-2).

Latvijas izlase B grupā spēlē kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām. Pret somiem spēli izbraukumā Latvijas izlase spēlēs 17.augustā. Kvalifikācijas turnīrs tiks pabeigts 21.augustā ar spēli savā laukumā pret Austriju.

Latvijas vīriešu volejbola izlases sastāvs:

cēlāji - Edvīns Skrūders, Deniss Petrovs;

diagonāles spēlētāji - Hermans Egleskalns, Kristers Dardzāns, Renārs Pauls Jansons;

otrā tempa uzbrucēji - Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Jānis Medenis;

pirmā tempa uzbrucēji - Vladislavs Blumbergs, Toms Švans, Gustavs Freimanis;

"libero" - Patriks Pinka, Kaspars Kronbergs.

Galvenais treneris- Mihals Gogols, treneris - Austris Štāls, treneris/statistiķis - Adams Toločko, fizioterapeits - Mārtiņš Kacens, ārste - Lolita Kalniņa-Havraneka, menedžeris - Arturs Vitkovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu