Banjaja izcīna otro uzvaru pēc kārtas "MotoGP" posmos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja
Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas motobraucējs Frančesko Banjaja svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas 12.posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Pasaules čempionāts motošosejā atsākās pēc vairāk nekā mēnesi ilga pārtraukuma un no pirmās vietas šo posmu sāka francūzis Žoans Zarko ("Prima Pramac"). Pirmajos četros apļos Zarko bija vadībā līdz piedzīvoja kritienu.

Uz neilgu brīdi par līderi kļuva austrālietis Džeks Millers ("Ducati Lenovo"), taču jau nākamajā aplī viņu apdzina spānis Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"). Sacīkstes 12.aplī par līderi kļuva Banjaja, kura pirmo vietu pēdējos apļos apdraudēja Maveriks Vinjaless ("Aprilia"), tomēr "Ducati Lenovo" braucējam izdevās aiz sevis noturēt sāncensi.

Trešais finišēja uzvarētāja komandas biedrs Millers.

Astoto vietu ieņēma pērn pasaules čempionātā uzvarējušais francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha"), kurš bija spiests veikt pagarinātu apli kā sodu par iepriekšējā posmā izraisīto sadursmi. Pozīciju zemāk finišēja spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia"), kurš startēja ar kritienā gūtu savainojumu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 180 punktiem ir Kvartararo, 158 punkts ir Espargaro, bet trešais ar 131 punktu ir Banjaja.

Šajā sezonā kalendārā paredzēti 20 posmi un nākamais no tiem notiks pēc divām nedēļām Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu