Spānijas basketbolisti otro gadu pēc kārtas uzvar Eiropas U-18 čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Spānijas basketbolisti svētdien Turcijas pilsētā Izmirā veiksmīgi nosargāja Eiropas U-18 čempiontitulu, finālmačā ar rezultātu 68:61 pārspējot vienaudžus no Turcijas.

Uzvarētāju rindās Rafaless Viljars, kurš guva 20 punktus, bija rezultatīvākais, bet Turciju no neveiksmes neglāba Ozgura Cengiza 12 gūtie punkti.

Spānija uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā arī 2019. gadā, kad finālā tāpat pārspēja Turcijas basketbolistus, savukārt 2020. un 2021. gadā meistarsacīkstes šajā vecuma grupā netika aizvadītas Covid-19 pandēmijas dēļ.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Izans Almansa, kuram simboliskajā pieciniekā pievienojās Berke Bujuktuncels no Turcijas, lietuvietis Pauļus Murausks, serbs Ilija Milijasevičs un Noams Jacovs no Izraēlas.

Bronzas spēlē Serbija ar 70:67 pārspēja Slovēniju.

16 izlašu turnīrā pēdējās trīs vietas ieņēma Ziemeļmaķedonija, Lielbritānija un Melnkalne, kas nākamgad spēlēs B divīzijā, bet elitē iekļuva B divīzijas trīs spēcīgākās komandas Zviedrija, Dānija un Somija. Latvija B divīzijā ieņēma 13. vietu un arī nākamajā sezonā spēlēs pēc spēka otrajā turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu