Video Divu Andru konflikts Latvijas futbolā: Riherts pret Treimani

CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Riherts (pa kreisi) un Andris Treimanis.
Andris Riherts (pa kreisi) un Andris Treimanis. Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Publiskā viedokļu apmaiņā tīmeklī iesaistījušies divi Latvijas futbola vides Andri - "Mettas" galvenais treneris Riherts un pašmāju labākais tiesnesis Treimanis. 

"Riga" komanda svētdien izcīnīja uzvaru "Optibet" futbola virslīgas 24. kārtas spēlē pār "Mettu" ar 3:2 (1:1).

Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1. Otrā puslaika otrajā pusē Kristofers Rēķis savā soda laukumā nospēlēja ar roku un atnesa uz saviem vārtiem 11 metru soda sitienu. Vārtsargs Jānis Beks uzminēja Jurija Kendiša sistās bumbas virzienu, tomēr no zaudētiem vārtiem neglāba - 76.minūtē 2:1 "Riga" labā.

Četras minūtes vēlāk straujā uzbrukumā Artjoms Puzirevskis piespēlēja bumbu Žanam Mbasī, kurš panāca 2:2. Tiesa, neizšķirts bija vien divas minūtes, jo otrā laukuma galā pēc Duglasa Aurēliu piespēles Luiss Torress precīzi sita ar galvu un atjaunoja "Riga" komandai vadību.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām no spēles tika izraidīts "Metta" komandas galvenais treneris Andris Riherts. Tāpat tika izraidīti arī pāris asistenti no abām komandām.

Mača galvenais tiesnesis bija Vitālijs Spasjonņikovs, bet Treimanis sev neierasti pildīja ceturtā tiesneša lomu.

Riherts pēcspēles preses konferencē skaidroja, ka neko apvainojošu Treimanim nepateica, tāpēc nesaprot, kādēļ saņēma sarkano kartīti. 

"Tur, kur viss sākās, tur neviens diemžēl kartīti nedabūja. Gribēja parādīt savu ego. Novēlu viņam Čempionu līgā, Eiropas līgā tieši tādu pašu ego parādīt. Gribēšu redzēt, kāds viņam būs nākamais nozīmējums, uz nākamo tāda līmeņa spēli. Šeit, mūsu pīļu dīķī... Es neko tādu viņam nepateicu. Tikai to, ka man vienalga, bet nedaudz citiem vārdiem. Un neko personīgu nevienam tiesnesim es nepateicu," situāciju skaidroja Riherts.

Mača protokolā aprakstītas "Mettas" galvenā trenera darbības.

"Andris Riherts pēc noraidījuma saņemšanas turpināja agresīvi uzvesties, provocēja pretinieku rezervistu soliņu, agresīvi uzvedās pret spēles ceturto tiesnesi un nevēlējās pamest savas komandas tehnisko zonu, kas aizkavēja spēles atsākšanu."

Treneris šādam situācijas aprakstam nepiekrīt, savu sašutumu paužot arī sociālās saziņas vietnē "Twitter".

"Andris [Treimanis] mani brīdināja: ja neiešu prom, tad viskautko sarakstīs. Viņam tas izdevās. Par literatūru 10. No nākamās spēles man būs diktofons. Savādāk "viskautkas" ir vienīgais avots," pauda Riherts.

Publisku atbildi parādā viņam nepalika arī Treimanis, kurš sociālās saziņas vietnē "Facebook" sniedza savu skaidrojumu.

"Atbilde Andrim no Andra. Būtu ļoti priecīgs un esmu tikai par, ja vakardienas spēlē (arī citās) "Skonto" stadionā laukuma tehniskajās zonās tiktu izmantots audio un video ieraksts, lai futbola sabiedrība un arī paši treneri no malas redz, kāda ir viņu uzvedība virslīgā un cik disciplinārās sankcijas ir pamatotas.

P.S. Emocionāli uzbrukumi, rupja apvainošana diemžēl ir liela tiesnešu darba problēma, ar kuru futbola tiesneši saskaras visos līmeņos."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu