Lietuvā apsvērs valsts apbalvojuma atņemšanu daiļslidotājiem, ja viņi uzstāsies Krievijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lietuvas daiļslidotāji Povils Vanags un Margarita Drobjazko
Lietuvas daiļslidotāji Povils Vanags un Margarita Drobjazko Foto: Luko Balandžio/15min

Lietuvas prezidenta kanceleja paziņojusi, ka tiks apsvērta valsts apbalvojuma atņemšana daiļslidotājiem Margaritai Drobjazko un Povilam Vanagam, ja viņi piedalīsies uzvedumā Krievijas pilsētā Sočos.

"Ja iepriekš minētie bijušie Lietuvas sportisti, Lietuvas dižkunigaiša Ģedimina ordeņa kavalieri patiešām piedalīsies komerciālā pasākumā Krievijā, kas pēdējo sešu mēnešu laikā veic zvērīgu iznīcināšanas karu pret Ukrainu, tad patiešām būs pamats izvērtēt, vai viņu rīcība nedegradē Lietuvas Republikas ordeni saņēmušo vārdu," ziņu aģentūrai BNS teica Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas preses pārstāvis Rids Jasjuļonis.

2000.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieki un divkārtējie Eiropas bronzas medaļnieki Drobjazko un Vanags Ģedimina ordeņa Bruņinieka krustu saņēma 2000.gadā.

Lietuvas likumi noteic, ka valsts apbalvojumu var atņemt, ja tā saņēmēja rīcība grauj laureātu reputāciju.

Pagājušajā nedēļā bijusī Krievijas daiļslidotāja Tatjana Novka sociālās saziņas vietnēs informēja par izrādi "Gulbja ezers", kas 9.augustā norisināsies Soču arēnā. Dalībnieku sarakstā bija arī Vanags un Drobjazko.

Navka ir Krievijas prezidenta preses pārstāvja Dmitrija Peskova sieva.

Drobjazko un Vanags, kas sāka kopā slidot vēl Padomju Savienības laikā, bet pēc tās sabrukuma uzstājās kā Lietuvas duets, dzīvo Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu