Freibergs kļūst par Zīles komandas biedru Litvīnovas klubā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ralfs Freibergs
Ralfs Freibergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs pievienojies Čehijas ekstralīgas komandai Litvīnovas "Verva", kurā nākamajā sezonā spēlēs cits latviešu aizsargs Kristaps Zīle.

Klubs informē, ka vienošanās panākta uz vienu sezonu. "Verva" pagājušajā sezonā 15 komandu konkurencē ierindojās 13.vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Pagājušo sezonu Freibergs sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", bet noslēdza Izerlonas "Roosters" komandā Vācijas DEL čempionātā. KHL Freibergam 34 mačos bija divas rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -7, bet DEL viņš desmit dueļos iekrāja divas piespēles un negatīvu lietderību -1.

Freibergs četras sezonas no 2017.gada līdz 2021.gadam jau spēlēja Čehijā. Pirmās trīs sezonas latviešu aizsargs aizvadīja Zlīnas "PSG Berani" rindās, bet 2020/2021.gada sezonu uzsāka Brno "Kometa", vēlāk pārceļoties uz Tršinecas "Ocelari", ar kuru kļuva Čehijas čempionu.

Karjeras laikā 31 gadu vecais Freibergs ekstralīgā aizvadījis 200 spēles un atzīmējies ar 87 (13+74) punktiem. Savukārt 27 izslēgšanas mačos latvieša rēķinā 14 (4+10) punkti.

Freibergs arī aizvadījis piecas spēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sentdžonsas "IceCaps" sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Aizsargs pārstāvējis Latviju sešos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Jaunajā sezonā "Verva" pārstāvēs arī Latvijas izlases aizsargs Zīle, bet pirms tam komandas kreklu mugurā vilkuši arī Oskars Cibuļskis, Uvis Balinskis, Kaspars Saulietis un Normunds Sējējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu