"Bruins" paraksta līgumus ar pieredzējušajiem uzbrucējiem Beržeronu un Krejčī

CopyDraugiem X Whatsapp
Patriss Beržerons
Patriss Beržerons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bostonas "Bruins" parakstījusi viena gada līgumus ar pieredzējušajiem uzbrucējiem Patrisu Beržeronu un Davidu Krejčī, informē klubs.

Beržerons nākamajā sezonā saņems 2,5 miljonus ASV dolāru, taču, atkarībā no snieguma, viņa alga var pat dubultoties.

37 gadus vecajam Beržeronam nākamā būs 19. sezona NHL. Kanādietis ir "Bruins" trešais spēlēm bagātākais hokejists (1216) un ieņem trešo vietu gūtajos uzvaras vārtos (74), bet ceturtais viņš ir gūtajos vārtos (400), piespēlēs (582) un iekrātajos punktos (982).

Stenlija kausā viņam "Bruins" vēsturē ir otrs lielākais spēļu skaits (167) un punkti (127), kā arī viņš bijis trešais labākais piespēlētājs (78) un vārtu guvējs (49).

Iepriekšējā sezonā "Bruins" kapteinis Beržerons 73 mačos guva 25 vārtus un atdeva 40 rezultatīvas piespēles, iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +16. Septiņās Stenlija kausa spēlēs viņam bija trīs vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr 36 gadus vecais Krječī nākamajā sezonā saņems vienu miljonu ASV dolāru, bet bonusos viņš varētu saņemt pat vēl papildu divus miljonus dolāru.

Krejčī aizvadītajā sezonā spēlēja Čehijas komandā "Olomouc", kuras rindās 51 cīņā guva 20 vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles. Viņš palīdzēja Čehijas izlasei Pekinas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā, kur čehi izcīnīja bronzu.

Krejčī NHL aiz muguras ir 15 sezonas un visas, tāpat kā Beržeronam, aizvadītas "Bruins" sastāvā. Regulārajā turnīrā čehs 962 spēlēs guvis 215 vārtus un atdevis 515 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausā viņa rēķinā 156 dueļos ir 42 vārti un 82 piespēles.

Pirms 11 gadiem Beržerons un Krejčī palīdzēja bostoniešiem uzvarēt Stenlija kausa izcīņā.

Tāpat "Bruins" komandā nākamajā sezonā spēlēs 25 gadus vecais Krejčī tautietis Pāvels Zaha, kurš sezonā saņems 3,5 miljonus ASV dolāru. Pārstāvot Ņūdžersijas "Devils", Zaha iepriekšējā sezonā 70 mačos guva 15 vārtus un atdeva 21 rezultatīvu piespēli.

Zaha līdzšinēja NHL karjerā pārstāvēja "Devils" vienību, kuras sastāvā 386 spēlēs guva 69 vārtus un atdeva 110 rezultatīvas piespēles. Pirms mēneša uzbrucējs maiņas darījumā nonāca "Bruins" paspārnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu