Video ⟩ Serēna Viljamsa izcīna pirmo uzvaru pēc vairāk nekā gada pārtraukuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa
ASV tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa Foto: AP/Scanpix

Pirmo uzvaru pēc vairāk nekā gada pārtraukuma pirmdien kortā izcīnīja bijusī pasaules tenisa ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kamēr viņas māsa Venusa piedzīvoja neveiksmi.

40 gadus vecā Serēna Viljamsa panākumu izcīnīja Toronto "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pieveicot spānieti Nuriju Parisasu Diasu (WTA 57.).

Amerikānietei šis bija otrais mačs šosezon un pirmā uzvara 14 mēnešu laikā.

"Izskatās, ka tuneļa galā ir gaisma un es tai tuvojos," pēc uzvaras teica Serēna Viljamsa, kura Toronto turnīrā pirmo reizi karjerā uzvarēja 2001.gadā, bet trešo un pēdējo - pirms deviņiem gadiem. "Ir lieliski būt atpakaļ Toronto. Nezinu vai vēl kādreiz te uzspēlēšu."

Viljamsa kopš 2000.gada kļuvusi par ceturto spēlētāju WTA tūrē, kas pēc 40 gadu sasniegšanas tikusi pie uzvaras. Pirms viņas to paveica arī māsa Venusa Viljamsa, japāniete Kimiki Date Kruma un leģendārā Martina Navratilova.

Tikmēr zaudējumu pirmās kārtas spēlē piedzīvoja Serēnas vecākā māsa Venusa, kas ar 2-6, 3-6 atzina šveicietes Žilas Teihmanes pārākumu.

Pirmo kārtu Toronto turnīrā pārvarēja Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko , kas ar 6-4, 6-2 uzvarēja ukrainieti Angeļinu Kaļiņinu.

Nākamajā mačā viņai pretī stāsies amerikāniete Elisona Riske (WTA 33.), kas pirmās kārtas mačā ar 6-2, 4-6, 6-3 pieveica čehieti Petru Kvitovu (WTA 24.).

Toronto turnīrs uz cietā seguma norisināsies no 8. līdz 14.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu