Lietuvas prezidents atņem daiļslidotājiem Drobjazko un Vanagam valsts apbalvojumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lietuvas daiļslidotāji Povils Vanags un Margarita Drobjazko
Lietuvas daiļslidotāji Povils Vanags un Margarita Drobjazko Foto: Eriko Ovčarenko/BNS

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda trešdien atņēma valsts apbalvojumu daiļslidotājiem Margaritai Drobjazko un Povilam Vanagam, jo viņi piedalījušies uzvedumā Krievijas pilsētā Sočos.

Lēmums dzēst abu daiļslidotāju vārdus no Lietuvas valsts apbalvojuma saņēmēju saraksta pieņemts pēc Lietuvas Valsts apbalvojumu padomes ieteikuma.

Bijusī Krievijas daiļslidotāja un Krievijas prezidenta preses pārstāvja Dmitrija Peskova sieva Tatjana Navka sociālās saziņas vietnēs pagājušajā nedēļā informēja par 9.augustā Soču arēnā plānotu izrādi, kuras dalībnieku sarakstā bija arī Vanags un Drobjazko.

Iepriekš Lietuvas prezidenta kanceleja paziņoja, ka apsvērs valsts apbalvojuma atņemšanu Drobjazko un Vanagam, ja viņi patiešām uzstāsies Sočos.

Lietuvas likumi noteic, ka valsts apbalvojumu var atņemt, ja tā saņēmēja rīcība grauj laureātu reputāciju.

2000.gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieki un divkārtējie Eiropas bronzas medaļnieki Drobjazko un Vanags Ģedimina ordeņa Bruņinieka krustu saņēma 2000.gadā.

Drobjazko un Vanags, kas sāka kopā slidot vēl Padomju Savienības laikā, bet pēc tās sabrukuma uzstājās kā Lietuvas duets, dzīvo Krievijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu