Ostapenko turnīrs Toronto beidzas otrajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Toronto "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā Kanādā piekāpās Elisonai Riskai no ASV.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 16. vietu un Toronto izsēta ar 16. numuru, ar 6-7 (2:7), 6-0, 5-7 zaudēja Riskai, kura ir ranga 35. pozīcijā.

Ceturtajā geimā Ostapenko ar otro breikbumbu panāca 3-1 savā labā, pārsvaru noturot līdz septītajam geimam, kad pati zaudēja savas serves geimu "sausā".

Jau nākamajā geimā Ostapenko vēlreiz uzvarēja geimu, servējot Riskai, taču tūlīt zaudēja savas serves geimu, un uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā pirmos trīs punktus guva amerikāniete, Ostapenko četras reizes zaudējot punktus pēc pašas serves.

Otrajā setā Latvijas tenisiste, kurai spēlē bija grūtības ar pirmo servi, uzreiz izvirzījās vadībā, uzvarot geimu, kurā uz serves līnijas stājās Riska, - 1:0.

Pašai servējot, gāja grūtāk, taču arī otro geimu Latvijas tenisiste vinnēja, tāpat arī divus nākamos, - 4:0.

Piektajā geimā ar otro breikbumbu Ostapenko pēc Riskas otrās serves panāca 5-0, bet nākamajā geimā pēc divām pēc kārtas dubultkļūdām servē panāca 6-0.

Trešajā setā Riska vinnēja divus pirmos geimus, taču nākamos divus uzvarēja Ostapenko, 2-2 panākot ar sitienu no ērtās puses pa līniju.

Visgarākais geims ar 18 izspēlēm mačā bija astotais, kad Ostapenko atspēlēja četras breikbumbas, panākot 4-4.

Tomēr 12. geimā pretiniece ieguva divas pēc kārtas mačbumbas, izmantojot jau pirmo, kad Ostapenko raidīja bumbiņu tīklā.

Riskai trešajā kārtā pretī stāsies Jūlija Putinceva (WTA 46.) no Kazahstānas vai pasaules trešā rakete Paula Badosa no Spānijas.

Tenisistes līdz šim bija tikušās divreiz, un abos mačos pārāka bija bijusi Ostapenko. 2019.gada ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā Latvijas tenisiste bija pārāka ar 6-4, 6-3, bet šogad Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā Ostapenko uzvarēja ar 4-6, 6-2, 6-4.

Ostapenko kopš Vimbldonas čempionāta šis bija pirmais turnīrs. Pirmajā kārtā Latvijas vadošā tenisiste ar 6-4, 6-2 uzvarēja ukrainieti Angeļinu Kaļiņinu (WTA 52.).

Tikmēr Riska pēc Vimbldonas piedalījās Sanhosē "WTA 250" turnīrā, kur pirmās kārtas mačā ar 3-6, 3-6 zaudēja tautietei Elizabetei Mandlikai (WTA 182). Toronto turnīra pirmajā kārtā Riska ar 6-2, 4-6, 6-3 pārspēja pieredzējušo čehieti Petru Kvitovu (WTA 23.).

2022. gadā Ostapenko ir uzvarējusi 24 no 37 cīņām, bet Riske - 20 no 35 cīņām.

Toronto turnīrs uz cietā seguma norisināsies no 8. līdz 14. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu