"Riga" un RFS cīnīsies par iekļūšanu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas futbola klubi "Riga" un RFS šodien izbraukumā aizvadīs UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas otrās spēles, tiekoties ar attiecīgi Portugāles klubu "Gil Vicente" un Maltas klubu Paolas "Hibernians".

RFS plkst. 21 pēc Latvijas laika "Centenary" stadionā Takali tiksies ar Junusas Muritalas pārstāvēto Maltas klubu, maču tiešraidē translējot televīzijas kanālam "TV3 Sport 2".

Latvijas čempione RFS pirmajā spēlē savā laukumā cīnījās ar "Hibernians" neizšķirti - 1:1.

Uzvarētāja divu maču summā iekļūs "play-off" kārtā, kurā pretī stāsies viena no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas čempionu zara zaudētājām - "Linfield" no Ziemeļīrijas vai Šveices "Zurich".

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā. "Hibernians" Čempionu līgas priekškvalifikācijā ar 0:3 summā piekāpās Īrijas klubam Tallas "Shamrock Rovers", bet Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ar 4:3 apturēja Igaunijas čempioni Tallinas "Levadia".

Kopš jūlija Maltas komandas sastāvā ir nigēriešu uzbrucējs Muritala, kurš pirms tam pusotru gadu ar mainīgām sekmēm spēlēja Latvijā "Metta" un "Riga" komandās. Šosezon Latvijas čempionātā Muritala "Metta" rindās deviņos mačos guva divus vārtus.

RFS pēc vairāk nekā pussezonas Latvijas čempionātā ieņem otro vietu, kamēr "Hibernians" vietējo meistarsacīkšu sezonu sāks tikai augusta vidū.

"Hibernians" Maltas čempionātā uzvarējusi 13 reizes. Pērn maltieši šajā pašā fāzē tikās ar "Riga" komandu un pēc neizšķirta divu maču summā (2:2) papildlaikā ielaida divus vārtus un zaudēja dueli.

Iepriekšējā nedēļā kļuva skaidrs, ka RFS lietuviešu pussargam Karolim Uzēlam traumas dēļ sezonas ir beigusies. 22 gadus vecajam futbolistam piektdien tika veikta kājas operācija.

Savukārt šīs nedēļas sākumā kļuva zināms, ka viens no RFS produktīvākajiem futbolistiem iepriekšējos trijos gados pussargs Tomašs Šimkovičs atgriezies Latvijas čempiones rindās.

Otra Latvijas komanda šajā turnīra fāzē "Riga" plkst. 22 pēc Latvijas laika Barselušas stadionā "Cidade de Barcelos" tiksies ar Portugāles pērnās sezonas piekto labāko komandu Barselušas "Gil Vicente", spēli tiešraidē translējot televīzijas kanālā TV4.

Rīdzinieki pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 4:0 uzvarēja Īrijas klubu "Derry City", gan mājās, gan viesos iesitot pa diviem vārtiem. Otrajā kārtā ar 3:0 viesos un 2:1 mājās tika pieveikti "Ružomberok" futbolisti no Slovākijas. Tikmēr Portugāles klubs, kuram tā ir debija Eiropas kausos, sacensībās iesaistījās no trešās kārtas.

"Riga" futbolisti Latvijas čempionātā ieņem trešo vietu, kamēr Portugāles klubs jauno sezonu pirmdien sāka ar 1:0 uzvaru savā laukumā pār "Pacos de Ferreira".

"Riga" pēdējās septiņās spēlēs Konferences kausā un Latvijas čempionātā ir svinējusi sešas uzvaras, tikai mačā pret portugāļiem spēlējot neizšķirti.

"Gil Vicente" pēdējo divu nedēļu laikā tika aizvadījusi trīs pārbaudes spēles, tajās ar 2:0 apspēlējot Portugāles otrās līgas klubu "Penafiel", spēlējot 1:1 ar citu šīs līgas klubu - Portugāles Superkausā zaudējušo "Tondela" un ar 3:2 pieveicot virslīgas vienību "Vizela".

Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, "play off" kārtā mērosies spēkiem ar Nīderlandes vienības Alkmāras AZ un Dandī "United" no Skotijas pāra uzvarētājiem.

Dalību Konferences līgā otrajā kārtā noslēdza Latvijas vicečempione "Valmiera" un "Liepāja".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu