Baltijas kausā futbolā šogad kā ceturtā dalībniece pieaicināta Islande

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas kauss futbolā šogad notiks novembrī un kā ceturtā dalībniece pieaicināta Islande, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas vīriešu izlase šīgada Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē 16. novembrī "Daugavas" stadionā Rīgā tiksies ar Igauniju. Zīmīgi, ka šogad aprit 100 gadi kopš Latvijas izlases pirmās oficiālās spēles, kas 1922. gada septembrī notika Rīgā tieši pret Igauniju.

Baltijas kausa izcīņas turnīrā šogad trim Baltijas valstīm pievienosies Islande, kas otrajā pusfināla pārī 16. novembrī viesosies Lietuvā. Šis mačs notiks Viļņā vai Kauņā.

Turnīra fināls un spēle par trešo vietu notiks 19. novembrī. Šo maču norises vietas vēl tiks precizētas.

Tradicionālais turnīrs šogad notiks novembrī saistībā ar Pasaules kausa izcīņas finālturnīra norisi Katarā no 21. novembra līdz 18. decembrim.

Latvijas izlase Baltijas kausa izcīņā bija uzvarējusi četras reizes pēc kārtas, tomēr pērn šī sērija pārtrūka, par kopvērtējuma uzvarētāju kļūstot Igaunijai.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Paralēli nacionālo izlašu Baltijas kausa izcīņas turnīram novembrī notiks arī Baltijas kauss U-21 vecuma valstsvienībām. Pirmajā mačā 16. novembrī Igaunija uzņems Lietuvu, 18. novembrī Latvija savā laukumā tiksies ar Igauniju, bet 20. novembrī Latvijas futbolisti viesosies Lietuvā.

Saistībā ar Covid-19 pandēmiju Baltijas kausa izcīņa U-21 izlasēm nav notikusi kopš 2018. gada, kad turnīrā pārākā bija Lietuva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu