Porziņģis, Strēlnieks un citi - paziņoti kandidāti Latvijas basketbola izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Latvijas Basketbola savienība (basket.lv)

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības treneri izraudzījušies 16 spēlētājus, kuri gatavosies 2023. gada FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otrā posma spēlēm, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlase 25. augustā "Arēnā Rīga" (biļetes izpārdotas) uzņems Turcijas valstsvienību, bet pēc tam 28. augustā izbraukumā Ņūkāslā jāspēkojas ar Lielbritāniju.

Pēc piecu gadu pārtraukuma valstsvienībai pievienojies Kristaps Porziņģis, ierindā būs 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklā līdz šim pa vienai spēlei aizvadījušie Jānis Strēlnieks un Rolands Šmits.

Līdz šim visās 10 kvalifikācijas spēlēs piedalījušies Dairis Bertāns, Rihards Lomažs, Andrejs Gražulis un Klāvs Čavars, deviņās - Artis Ate, astoņās - Mareks Mejeris, sešās - Dāvis Bertāns, Kristers Zoriks un Artūrs Kurucs, četrās - Toms Leimanis, trijās - Rodions Kurucs un Kaspars Bērziņš, divās - Jānis Bērziņš.

Kandidātu lokā nav iekļauts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredzi guvušais centrs Anžejs Pasečņiks, kā arī perspektīvais, taču traumu nomocītais saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Treniņnometnes ievadā notiks preses konference, kurā valstsvienības galvenais treneris Luka Banki un komandas pārstāvji atbildēs uz jautājumiem par sastāva izvēli, gatavošanās procesu un nākamajiem pretiniekiem.

Pirms oficiālajām cīņām piektdien, 19. augustā, plkst.19 "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība aizvadīs pārbaudes spēli ar Igaunijas izlasi, kas tiks rīkota kā svētki bērniem (biļetes šeit), Pirms spēles un arī tās laikā dažāda vecuma bērniem būs pieejamas atrakcijas un iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs, pēc spēles Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, kā arī citi Latvijas valstsvienības basketbolisti nesteigsies atstāt "Arēnu" - būs iespēja tikt pie autogrāfiem un kopā nofotografēties.

Latvijas valstsvienība 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra otro posmu sāk ar pozitīvu bilanci (3-1), I grupā dalot pirmo vietu ar Grieķijas izlasi. Seko Turcija, Beļģija (abām 2-2), Serbija un Lielbritānija (pa 1-3). Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām. Augusta spēlēs ir iespēja spert platu soli uz priekšu ceļā uz lielo mērķi - pirmo reizi izcīnīt tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu