NBA leģendas numura iemūžināšana Porziņģi un Lebronu neietekmēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi par mūžībā aizgājušās leģendas Bila Rasela godināšanu - turpmāk līgā spēlētāji nevarēs izvēlēties 6. numuru. Tomēr tas neskars spēlētājus, kuri jau iepriekš spēlēja ar šo numuru.

Visu laiku titulētākais basketbolists Bils Rasels mūžībā devās 31. jūlijā. Leģendārajam centra spēlētājam bija 88 gadi.

Lai godinātu vienu no slavenākajiem spēlētājiem, NBA ir izziņojusi, ka visām 30 komandām Rasela krekls ar sesto numuru būs jāpakarina pie arēnu griestiem, kas pārsvarā nozīmē, ka konkrētajā klubā neviens ar šo numuru nedrīkstēs spēlēt.

Tiesa, spēlētāji, kuri līdz šim nēsāja kreklu ar 6. numuru, piemēram, Lebrons Džeimss un Kristaps Porziņģis, arī turpmāk to drīkstēs darīt. Šobrīd NBA ir 19 spēlētāji, kuri aizvadītajā sezonā spēlēja ar sesto numuru. Tomēr, sākot ar nākamo sezonu, neviens spēlētājs, kurš līdz šim kreklu ar 6. numuru nav nēsājis, to nedrīkstēs izvēlēties.

Interesanta situācija gan rodas Maiami, ar kuru Lebrons Džeimss izcīnīja divus čempiona gredzenus. Nav šaubu, ka "Heat" komanda vēlētos Lebrona kreklu ar 6. numuru pakārt pie savas arēnas griestiem. NBA ziņo, ka šādās situācijās komandas drīkstēs pie griestiem pakārt arī cita basketbolista kreklu ar 6. numuru.

Savas NBA karjeras laikā Bils Rasels piecas reizes ir atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, 12 reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlēs, trīs reizes iekļauts NBA sezonas pirmajā simboliskajā piecniekā, astoņas reizes NBA sezonas otrajā simboliskajā piecniekā, vienu reizi NBA sezonas aizsardzības piecniekā, kā arī iekļauts starp 50 visu laiku labākajiem NBA spēlētājiem.

1975. gadā Rasels uzņemts Basketbola slavas zālē, tāpat viņš ir uzņemts arī FIBA slavas zālē.

2009. gadā NBA nolēma līgas finālsērijas MVP balvu nosaukt tieši Bila Rasela vārdā.

Rasels savas karjeras laikā kļuva ievērojams ar savu spēli aizsardzībā un zem groziem, izcīnīdams 21 620 atlēkušās bumbas, kas ir otrais visu laiku labākais rādītājs NBA vēsturē līdz šim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu